Προσλήψεις με άρωμα εκλογών!

Τι προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις συγκοινωνιακές εταιρίες, την πολιτική αεροπορία και τα ΚΤΕΛ 

Must Read

Πλήθος ρυθμίσεων για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευόμενων φορέων περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ήταν αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση έως σήμερα το πρωί. Μεταξύ των 65 άρθρων περιλαμβάνονται αρκετές διατάξεις προεκλογικού χαρακτήρα, οι οποίες αφορούν τις συγκοινωνιακές εταιρίες, την πολιτική αεροπορία και τα ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, στις εταιρίες «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» επιτρέπεται έως τις 31.12.2023 η πλήρωση θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων οδηγών και τεχνιτών και υπό τους όρους ειδικής δοκιμαστικής υπηρεσίας ενός έτους, από τον πίνακα των επιλαχόντων του διαγωνισμού που διενεργήθηκε το 2020. Όπως επισημαίνεται, στόχος είναι η αντιμετώπιση της σοβαρής υποστελέχωσης των εταιριών (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) ώστε να καλυφθούν οι άμεσες υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων, αλλά και η άρτια συντήρηση – επισκευή του στόλου τους και των υποδομών τους. Έως το τέλος του έτους επιτρέπεται επίσης στην ΟΣΥ η σταθερή απασχόληση συνεργατών δικηγόρων με αμοιβή, το ύψος της οποίας δεν υπερβαίνει το ύψος της πάγιας περιοδικής αμοιβής. Παράλληλα, το υπουργείο ικανοποιεί πάγια αιτήματα των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ορίζοντας ότι μισθολογικές διαφορές εργαζομένων και καταβληθέντα ποσά για επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης δεν αναζητούνται.

Όσον αφορά την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ρυθμίζεται το καθεστώς των δικηγόρων με έμμισθη εντολή, ένας εκ των οποίων παρέχει αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες και φέρει την ιδιότητα του νομικού συμβούλου. Επίσης παρατείνεται χρονικά η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων προσωπικού κλάδου ΠΕ2 Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έως το τέλος του 2023 χωρίς τη δημοσίευση νέας προκήρυξης, από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2015 με βάση τη σειρά κατάταξης και τη δήλωση προτίμησης των ανωτέρω επιλαχόντων, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Με το νομοσχέδιο παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιδότησης λεωφορείων που ανήκουν στα νομικά πρόσωπα των ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε., κάτι που δεν προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 30.000.000 ευρώ για επιδότηση των φυσικών προσώπων  στα νησιά σχετικά με την αντικατάσταση των ΕΔΧ ταξί αυτοκινήτων με καινούργια ή μεταχειρισμένα -έως 3 ετών- επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι έως εννέα θέσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This