Τραβούν «χειρόφρενο» οι συρμοί του Μετρό: Ποιες ώρες δεν λειτουργεί

Τι ισχύει για τον Ηλεκτρικό

Must Read

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 2/3 οι εργαζόμενοι στο Μετρό, όπως έχουν ανακοινώσει και οι σιδηροδρομικοί μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι ώρες που θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι είναι από τις 6:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών 

Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων. Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο. Διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας και κηρύσσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023. Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Train ανακοίνωσε νωρίτερα την αναστολή όλων των δρομολογίων, λόγω απεργίας την Πέμπτη (02/03).

Στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό

Στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για σήμερα, Πέμπτη 2/3, στον ΗΣΑΠ. Τα δρομολόγια της γραμμής 1 του Μετρό δεν θα διεξάγονται μεταξύ 12:00 – 15:00.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε «στάση εργασίας για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) από το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Η στάση εργασίας γίνεται μεταξύ 12:00 – 15:00. Το σωματείο εξήγγειλε της στάση εργασίας λόγω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 11:35, ενώ όλοι οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι για το επιβατικό κοινό στις 14:45, οπότε και θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς της Γραμμής 1».

Χωρίς τρένα και σήμερα

Επίσης, 24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΣιδηροδρομικώνΗ Π.Ο.Σ. σημειώνει πως «η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων». «Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

 

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This