Τα Πανεπιστήμια παίρνουν μέτρα ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ η τραγωδία – Ποιά είναι αυτά

Must Read

Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη έχει «παγώσει» ολόκληρη τη χώρα, που θρηνεί νέους ανθρώπους. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, που έχασε τα παιδιά της, παραμένει «μουδιασμένη» και επεξεργάζεται σκέψεις, ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ η μαύρη αυτή ημέρα, ειδικά το ΑΠΘ που έχασε 12 φοιτητές.

Οι πανεπιστημιακοί εξετάζουν μέτρα ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στις αδικοχαμένες ψυχές. Ανάμεσα στις κινήσεις που θέλουν να κάνουν είναι να καθιερωθεί η 28η Φεβρουαρίου ως Ημέρα αφιερωμένη στη Μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών και φοιτητριών και στη διαρκή υπενθύμιση της ευθύνης της Πολιτείας να διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την κοινωνική ευημερία όλων των πολιτών. Η εισήγηση έγινε από το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας, προς τη Σύνοδο των πρυτάνεων.

Ακόμη, να αναγερθεί μνημείο για τους 12 φοιτητές του ΑΠΘ σε κεντρικό σημείο του Ιδρύματος. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες από τη διοίκηση του πανεπιστημίου. Όπως τονίζει σύσσωμη η κοινότητα του Αριστοτέλειου «είναι μία τραγική στιγμή, μια τραγική σελίδα στην ιστορία του πανεπιστημίου μας και είμαστε όλοι συντετριμμένοι». Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλα πανεπιστήμια τα οποία επιθυμούν την ανέγερση μνημείου στους χώρους τους για τους φοιτητές που χάθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πανεπιστημιακοί προσπαθούν να δοθεί ψυχολογική υποστήριξη σε φοιτητές, που το έχουν ανάγκη. Η απόφαση αυτή αφορά σε όλα τα πανεπιστήμια. Ήδη το Αριστοτέλειο βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε όσους τη χρειάζονται μετά από το αδιανόητο αυτό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συμφοιτητές και φίλους τους. Κάθε φοιτητής μπορεί να μιλήσει με ψυχολόγους και ψυχίατρους του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ καλώντας τον αριθμό 2310 992621 ή κλείνοντας ραντεβού στον αριθμό 2310 999888.

Παράλληλα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στις οικογένειες τους. Το ζήτημα αυτό μάλιστα εξετάζεται νομικά.

Τέλος, στη μνήμη των Κύπριων φοιτητών που πέθαναν στα Τέμπη θέλουν να δίνονται υποτροφίες από το ΙΚΥ σε φοιτητές από την Κύπρο γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά καθηγητής του ιδρύματος «μας έστειλαν τα παιδιά τους να τα σπουδάσουμε και τα στείλαμε πίσω νεκρά» .

Από την πλευρά της πολιτείας θα ανακοινωθούν μέτρα για τους φοιτητές που βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο ώστε όσοι το επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή σε πανεπιστήμιο κοντά στο σπίτι τους. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This