«Ο σταθμάρχης ξέχασε το κλειδί ανάποδα, ο μηχανοδηγός μπορούσε να αποφύγει την τραγωδία», λέει ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου

Τι αναφέρει σχετικά με την αλλαγή στις βάρδιες εκείνη τη νύχτα

Must Read

Στις κινήσεις που μπορούσε να κάνει ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 ώστε να προλάβει την τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε  ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου, Γιώργος Ζήνδρος. Παράλληλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός σχετικά με τις ενέργειες του σταθμάρχη Λάρισας τονίζοντας  πως όσα ισχυρίζεται ο σταθμάρχης Λάρισας για τα κλειδιά είναι «βλακείες».

Μιλώντας στο Μega, ανέφερε πως ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας είχε τη δυνατότητα να σταματήσει το τρένο μέσα στον σταθμό, εφόσον είχε αντιληφθεί πως πάει ανάποδα.

«Το τρένο θα μπορούσε να το σταματήσει αυτός μέσα στον σταθμό, ο συγχωρεμένος, αφού είδε ότι πάει ανάποδα. Είχε την δυνατότητα να σταματήσει, με 60 χλμ πήγαινε. Το ‘κοκάλωνε’ στην άνοδο κιόλας, ούτε καν να περάσει απέναντι» εξήγησε ο κ. Ζήνδρος.

Όσο για τον σταθμάρχη Λάρισας υποστήριξε πως το κλειδί το ξέχασε ανάποδα.

«Τα μπουτόν, τα κουμπάκια, τα πατάς για να γυρίσεις το κλειδί. Το κλειδί το ξέχασε αυτός ανάποδα. Αυτό που λέει ότι δεν κούμπωσε είναι βλακείες, αυτά καταγράφονται όλα» είπε.

Σημείωσε δε, πως το λάθος έπρεπε να το σώσει ο μηχανοδηγός.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούσε και εμένα να κοροϊδέψει. ‘Δεν ξέρω πού το έβαλα, δεν θυμάμαι πού το έβαλα, δεν ξέρω τι έκανα, κανονικά πήγε’. Εντάξει εγώ το κατάλαβα κατευθείαν».

Όσο για όσα λέγονται για τις αλλαγές στις βάρδιες εκείνη τη νύχτα δήλωσε:

«12.00 ήταν όταν το ανακάλυψα εγώ. Τον Π. του τηλεφώνησα εφόσον είχε φύγει. ‘Ρε… δεν καθόσουν να περάσει και αυτό το τρένο;’ Λες και ήξερα ότι θα γίνει σύγκρουση. Ο Π. τον άφησε με ένα τρένο να περάσει μέσα, τον προαστιακό. Αυτός που φωνάζει ‘γιατί κάνουμε πίσω’ στα ηχητικά, ένα τρένο το άφησε να περάσει. Ο Π. έφυγε 22.40 αντί να φύγει 23.00 και 23.00 να έφευγε το Intercity 62, εδώ μέσα ήρθε 23.05. Κοιτάει τώρα ο Ν. να μπλέξει τον Π. που δεν φταίει σε τίποτα»

Ο Π. έκανε παραλαβή-παράδοση 22.30 στον Σ. στα χαρτιά επίσημα. Τώρα τι λέει ο καθένας… Εγώ δεν μπορώ να δώσω καμία εντολή στον Π., τι είμαι, προϊστάμενος;», κατέληξε ο κ.Ζήνδρος.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Φοιτήτρια περιγράφει πώς βγήκε ζωντανή από το 2ο βαγόνι του μοιραίου τρένου!

Παρασκηνιακές κινήσεις με τη δικαστική έρευνα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This