Τραγωδία στα Τέμπη: Η αγωνιώδης κλήση του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity μέσω VHF προς τον σταθμάρχη Λάρισας

Εξιτήριο για επτά από τους τραυματίες των Τεμπών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Must Read

Νέα στοιχεία για την το φρικιαστικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας, βοηθώντας ακόμη περισσότερο στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο των ευθυνών για την εθνική τραγωδία.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε σημερινό ρεπορτάζ του Open, μάρτυρας ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στην υπηρεσία του, ισχυρίζεται ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας ρωτούσε συνεχώς μέσω VHF τον -προφυλακισμένο πλέον- σταθμάρχη Λάρισας εάν ακολουθούσε τη σωστή διαδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, άνθρωπος που άκουσε την επικοινωνία ανάμεσα στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας και τον σταθμάρχη Λάρισας μεταφέρει τον εξής διάλογο, από τη στιγμή που ο μηχανοδηγός έχει αντιληφθεί ότι κινείται στο αντίθετο ρεύμα, λίγα λεπτά, δηλαδή, πριν από την ανείπωτη τραγωδία:

  • Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης: (Δεν απαντά)
  • Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης: (Δεν απαντά)
  • Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει; Πάω καλά;
  • Σταθμάρχης (φανερά νευριασμένος): Αφού σου είπα. Νέους Πόρους.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η απάντηση του σταθμάρχη ήρθε μεν, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί εάν η επιβατική αμαξοστοιχία θα κινηθεί από την κάθοδο ή από την άνοδο, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να συμβεί η μοιραία μετωπική σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές και έχει ενημερώσει και την αρμόδια υπηρεσία.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Νωρίτερα το Open προχώρησε στην αποκάλυψη ότι μία συγκυρία βοήθησε στο να μην είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία με τους δύο οδηγούς που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα, ακολουθούσε ένας συρμός του προαστιακού και μάλιστα με 65 επιβάτες.

Εάν ήταν μπροστά ο προαστιακός σήμερα, ενδεχομένως να μιλούσαμε για μια σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων με μεγαλύτερες συνέπειες. Αυτό αποφεύχθηκε, καθώς στον σταθμό των Νέων Πόρων επιλέχτηκε να ξεκινήσει πρώτα το εμπορικό, παρότι προτεραιότητα έχει το επιβατικό.

Συγκεκριμένα, υπήρξε η καθυστέρηση του προαστιακού από την πλευρά της Αθήνας προς τη Θεσσαλονίκη και επιλέχτηκε για αυτό το λόγο να δοθεί τελικά προτεραιότητα στο εμπορικό.

Εξιτήριο για επτά τραυματίες στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας των περισσότερων από τους τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά επτά τραυματίες που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι δύο που είχαν αποσωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, εξήλθαν σήμερα από τη ΜΕΘ και νοσηλεύονται σε απλές κλινικές.

Έτσι, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον πέντε  συνολικά τραυματίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κορίτσι που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, διασωληνωμένο, αλλά σε σταθερή κατάσταση. Ένα αγόρι που βρίσκεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, αποσωληνωμένο και προετοιμάζεται να εξέλθει από τη ΜΕΘ για νοσηλεία σε κλινική. Δύο ακόμη τραυματίες νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, διασωληνωμένοι, αλλά σταθεροί.

Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ο 20χρονος φοιτητής από το Βόλο, που δεν είναι άλλος από τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Στις απλές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας νοσηλεύονται άλλοι επτά τραυματίες από τα Τέμπη, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων τραυματιών στους 13, από 20 που ήταν τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει πως επτά άτομα έλαβαν εξιτήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This