Έστειλαν στο νοσοκομείο, μετά από άγριο ξυλοδαρμό, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Για «μαφιόζικο χτύπημα» που σχετίζεται με υποθέσεις που χειριζόταν, έκανε λόγο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Must Read

Στο νοσοκομείο κατέληξε ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού το βράδυ της Τρίτης.

Πλέον νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, ενώ για «μαφιόζικο χτύπημα» που πιθανότατα σχετίζεται με υποθέσεις που χειριζόταν, έκανε λόγο στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα: «Την Τρίτη (7/3) συνάδελφός μας αρχαιολόγος και μέλος του Συλλόγου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού την ώρα της επιστροφής από τη εργασία του, με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται με βαριά τραύματα. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει αποφύγει τον κίνδυνο για μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές, συνδέοντας τον ξυλοδαρμό με τις υποθέσεις αυτές και έχει καταθέσει στοιχεία».

Μάλιστα στην ανακοίνωση μίλησε για «συμφέροντα» που κερδοσκοπούν σε βάρος του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, και οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, που στοχοποιούν τα μέλη του: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εφαρμογή των διατάξεων του Αρχαιολογικού Νόμου και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι το καθήκον όλων μας, πλήττει τα συμφέροντα όσων θέλουν να κερδοσκοπούν εις βάρος του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίοι αντιδρούν με διάφορους τρόπους και πιέσεις. Γνωρίζουμε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία, οι επιστήμονες που την υπηρετούν και οι διατάξεις που “ενοχλούν” βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο οικονομικών και πολιτικών παραγόντων. Εχουμε υποστεί τις άμεσες ή έμμεσες πιέσεις και συγκαλυμμένες απειλές για να μην κάνουμε με ευσυνειδησία τη δουλειά μας».

Επέρριψε ευθύνες και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων «πρώτη έχει στοχοποιήσει με τις δηλώσεις και τη στάση της τους επιστήμονες και τους άλλους υπαλλήλους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την Λίνα Μενδώνη

Δυο μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τη θερμή συμπαράστασή της. Τονίζοντας πως θα συνδράμει τις έρευνες των Αρχών προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

«Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει την θερμή της συμπαράσταση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό, ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης και δηλώνει ότι το Υπουργείο : α) δεν ανέχεται καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται σε βάρος υπαλλήλων του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και β) θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This