«Κανένας δεν λογοδότησε για τον δυστύχημα στον ΗΣΑΠ» – Οργή των εργαζομένων 16 μήνες μετά

Αιχμές των εργαζομένων για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Must Read

Σχεδόν 16 ολόκληρους μήνες μετά το τρομερό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ που στοίχησε τη ζωή σε έναν 41χρονο εργοδηγό, κανένας δεν έχει λογοδοτήσει, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Έχουν περάσει περισσότεροι από 16 μήνες από το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη, το Νοέμβρη του 2021, στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. και στοίχισε τη ζωή στο συνάδελφο μας Πέτρο Γιάμαλη, αλλά ακόμα ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί, ούτε έχει λογοδοτήσει κανένας» τονίζουν οι εργαζόμενοι για το δυστύχημα που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 όταν το βαγόνι – μηχάνημα συντήρησης των γραμμών κατά τη διάρκεια εργασιών για τη λείανση της τροχιάς παρουσίασε πρόβλημα και δεν έπιασαν τα φρένα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να στείλει στον θάνατο τον 41χρονο εργαζόμενο Πέτρο Γιάμαλη και τρεις συναδέλφους του στο νοσοκομείο.

«Ωστόσο, όπως και σήμερα με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών είχαμε ακούσει και τότε, μετά το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο δίκτυό μας, δηλώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και από τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, όλα αυτά αποδείχτηκαν λόγια, καθώς ούτε κανένα «μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο», ούτε έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για να μην ξαναζήσουμε τραγικά γεγονότα» τονίζουν οι εργαζόμενοι και διερωτώνται αφήνοντας αιχμές για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος χθες ζήτησε τους φακέλους για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών, με αφορμή την έρευνα για τα Τέμπη:

«Μήπως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που όπως διαβάζουμε έχει ζητήσει τις δικογραφίες για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 15 χρόνων, να ζητήσει και τη δικογραφία του δυστυχήματος, με θύμα τον Πέτρο;» σημειώνουν και τονίζουν: «Από τη πλευρά μας έχουμε δηλώσει από τη πρώτη στιγμή: Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ο Πέτρος Γιάμαλης, όπως δεν θα αφήσουμε να περάσουν στη λήθη και τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών!»

Οι εργαζόμενοι απαιτούν «άμεση απόδοση ευθυνών για όλα τα δυστυχήματα! Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This