Προσθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο δεύτερος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής ΟΣΕ

O δεύτερος σταθμάρχης εμφανίστηκε ψύχραιμος αλλά αγχωμένος

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τόσο ο δεύτερος σταθμάρχης όσο και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο δεύτερος σταθμάρχης που εργάζεται με σύμβαση έργου θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου όπως και ο πρώτος σταθμάρχης που εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου που βρέθηκε νωρίτερα στον εφέτη ανακριτή και ζήτησε επίσης προθεσμία. Η προθεσμία και στους δύο δόθηκε με το αιτιολογικό να προλάβουν να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος». Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. «Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί» είπε.

Σε βάρος και των τριών κατηγορουμένων έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν.

Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστήριζαν πως από τη στιγμή που το δυστύχημα έγινε εκτός του ωραρίου τους, δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εργαζόμενους του ΟΣΕ, το ωράριο του σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας που πληρώνεται με μπλοκάκι είναι οκτάωρο και δεν πληρώνονται οι υπερωρίες. Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι έφυγε σωστά στην λήξη της βάρδιας και άφησε μόνο του τον άπειρο σταθμάρχη.

Όσο για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, αναμένεται να υποστηρίξει πως στην επίμαχη ώρα, μεταξύ 22:00 και 23:00, είχε τοποθετήσει δύο σταθμάρχες. Ο δικηγόρος του αναφέρει πως ο επιθεωρητής θα υποστηρίξει επίσης ότι δεν ενημερώθηκε για την πρόωρη αποχώρηση των άλλων δύο σταθμαρχών ούτε για την καθυστέρηση των αμαξοστοιχιών το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 




Δείτε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: «Οι συγγενείς των θυμάτων να προσέχουν με τις αποζημιώσεις»

Οι μέρες του σταθμάρχη Λάρισας στην φυλακή: Σαστισμένος, δεν μιλά με κανένα, δεν θέλει να ακούει για τα Τέμπη
Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή έλαβε ο σταθμάρχης Λάρισας που έφυγε νωρίτερα
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This