Στο φως εικόνες από τα χημικά εγκαύματα των πυροσβεστών που επιχείρησαν στα Τέμπη

Μυστήριο παραμένει από που προήλθαν

Must Read

Εικόνες έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας από τα εγκαύματα που εμφάνισαν άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η προέλευση των εγκαυμάτων για τα οποία το πυροσβεστικό σώμα έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο

Σε φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα, η εκπομπή του Alpha, Super Κατερίνα, φαίνονται τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια των πυροσβεστών, μέσα από το νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να μεταβούν, περίπου μία εβδομάδα μετά την τραγωδία.

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες:



 

 

 

 

 

 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει ξεκινήσει από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα εγκαύματα χημικού χαρακτήρα που παρουσίασαν άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Την Δευτέρα στον FOCUS FM 103,6 ο Στέφανος Δαμιανίδης αποκάλυψε ιατρική γνωμάτευση ενός εκ των Πυροσβεστών, η οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη χημικών εγκαυμάτων «τρίτου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα δεύτερου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

πηγή: focusfm.gr
πηγή: focusfm.gr

Ενώ στο κομμάτι της περιγραφής οι γιατροί έχουν γράψει: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης».

«Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πυροσβέστης στον Στέφανο Δαμιανίδη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και την σημερινή εκπομπή «το Πρωινό» είναι τέσσερις οι Πυροσβέστες του 1ου σταθμού Λάρισας που χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο αργότερα, διαπιστώνοντας πως είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια μέσα από την ειδική στολή που φορούσαν, η οποία ήταν ανέγγιχτη!

Οι γιατροί από την πλευρά τους προσπάθησαν να καταλάβουν πώς γίνεται να έχουν καεί τα χέρια και τα πόδια τους μέσα από την στολή και τι είναι αυτό που προκάλεσε τα εγκαύματα αυτά.

Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκαν και οι εύλογες απορίες, σε συνδυασμό με το μυστήριο του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία ακόμα δεν ξέρει κανένας επακριβώς τι μετέφερε.




Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, κάποιο άλλο επικίνδυνο υλικό; Μήπως κάποιος επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

Για τις καταγγελίες των Πυροσβεστών μίλησε ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στην εκπομπή «Super Katerina» και σχολίασε μεταξύ άλλων, πως «δεν δικαιολογείται η έκρηξη μετά τη σύγκρουση από το φορτίο του εμπορικού τρένου. Υπάρχουν έγγραφα που λένε τι μετέφερε, δεν αναφέρεται τίποτα που να δικαιολογεί αυτή την έκρηξη».




Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος οικογενειών θυμάτων τα τραγωδίας, επεσήμανε στον ΑΝΤ1 και στον Alpha ότι θα πρέπει να ερευνηθεί «με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο και τι προκάλεσε την πυρκαγιά», ενώ ζήτησε να γίνει έλεγχος στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η σύγκρουση θα «μαρτυρήσουν» τον λόγο που προκλήθηκε η πυρκαγιά και μίλησε για ευθύνες:

«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη. Αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω την παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This