H κατάσκοπος «007» του Κρεμλίνου που έμαθε το Παγκράτι να… πλέκει

Η «Μαρία Τσάλλα» χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που πέθανε το 1991 είχε μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής

Must Read

Σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, με ανατροπές και φινάλε που ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει, θυμίζει η ιστορία της μελαχρινής «Αννα Τσάπμαν» από τη Ρωσία, η οποία είχε φτιάξει το προφίλ του κοριτσιού της διπλανής πόρτας και χρησιμοποιούσε ως κάλυψη τα στοιχεία ενός βρέφους που πέθανε στη γέννα, για να περνά απαρατήρητη στη χώρα μας!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα», όπως ήταν γνωστή κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, είχε φτάσει στη χώρα μας το 2018 και είχε μάθει να κρύβει καλά τα ίχνη της. Εναν χρόνο αφότου νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, άνοιξε ακριβώς δίπλα ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής, με την επωνυμία Galazio Crochet & Knit ή αλλιώς Γαλάζιο.

Παράλληλα, συστηνόταν στον κόσμο ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα, ώσπου την ανακάλυψε η ΕΥΠ και διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστής ως «illegals». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 35χρονη κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα -όπως είναι το πραγματικό όνομά της-, η οποία εγκατέλειψε την Αθήνα χωρίς να αφήσει πίσω της ηλεκτρονικά ίχνη, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να προδώσει τα ακριβή σχέδιά της, ήρθε στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας παραποιημένο διαβατήριο που αντιστοιχούσε σε πρόσωπο που ζούσε στη Λατινική Αμερική, ενώ κατά την άφιξή της στη χώρα μας εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός βρέφους που πέθανε στη γέννα τον Δεκέμβριο του 1991!

Ακόμη, στο πλαίσιο της διπλής ζωής που έκανε, ήταν παντρεμένη με έναν Ρώσο κατάσκοπο, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη Βραζιλία, και από την άλλη πλευρά ήταν εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο της Αθήνας και εν συνεχεία στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου. Μάλιστα, φαίνεται να είχε αναπτύξει σχέση με κάποιον και εδώ στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται ότι αγνοούσε την πραγματική της ταυτότητα.

Την ίδια ώρα, η νεαρή κατάσκοπος των «illegals» φρόντιζε να καλύπτει όσο το δυνατό περισσότερο τα χαρακτηριστικά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες που είχε μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φρόντιζε να καλύπτει το πρόσωπό της, είτε με κάποιο πλεκτό είτε κρύβοντάς το πίσω από τη φωτογραφική μηχανή της.

Οσον αφορά τη δράση της 35χρονης Ρωσίδας κατασκόπου, η οποία χρησιμοποιούσε το «βαθύ κάλυμμα» μιας ξένης δύναμης, πιθανότατα συνδέεται με αντίστοιχο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε στην Πολωνία. Εκεί εντοπίστηκαν κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών διάφορες κρυφές κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν κινήσεις λεωφορείων και αυτοκινήτων, γεγονός που συνδέθηκε με τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Κάτι παρόμοιο φαίνεται πως έκανε εδώ και η μελαχρινή «Αννα Τσάπμαν», η οποία φέρεται ότι συνέλεγε γενικότερα πληροφορίες προς όφελος της Ρωσίας, είτε για την Ουκρανία είτε για τη στάση της Ελλάδας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μιλούσε τέσσερις γλώσσες

Και όπως αποδείχθηκε, μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία, αφού ούτε η υπάλληλος που είχε στο κατάστημά της είχε υποψιαστεί το παραμικρό για τον ύποπτο ρόλο της. Μάλιστα είχε πιστέψει την εργοδότριά της όταν της είχε ανακοινώσει ότι θα ταξιδέψει για επαγγελματικό λόγο και θα λείψει περίπου έναν μήνα. «Την ξέραμε την κοπέλα. Δεν είχαμε πολλά πολλά, αλλά τη βλέπαμε δίπλα στο μαγαζί. Δεν είχαμε πολλές επαφές, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση ότι μιλούσε τρεις τέσσερις γλώσσες. Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, σίγουρα.

Το μαγαζί της στο Παγκράτι

Εχω να τη δω καιρό όμως. Περίπου έναν μήνα το έχει κλείσει το μαγαζί και έχει φύγει» είπε γείτονας της 35χρονης κατασκόπου που ήρθε από το… κρύο και η οποία κατάφερε την τελευταία στιγμή να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια των ελληνικών αστυνομικών Αρχών.

Ενοικο-φάντασμα χαρακτήρισαν τη «Μαρία Τσάλλα» και άλλοι γείτονές της επί της οδό Αρριανού στο Παγκράτι, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια «γυναίκα της διπλανής πόρτας», η οποία ήταν ευγενική, αλλά ιδιαίτερα απόμακρη. Μάλιστα στην ίδια πολυκατοικία μένει και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

«Δεν ήταν πρόσωπο που κινούσε υποψίες. Δίπλα είχε κάνει αυτό το μαγαζάκι και ήταν αξιοπρεπής. Αναρωτιόμασταν, μέσα στην κρίση ποιος θα μπει σε ένα μαγαζάκι με κλωστές. Εγώ είχα πάει από ευγένεια για να πάρω κάτι κλωστές από πουλόβερ. Δεν μου είχε πει τίποτα από πού κατάγεται, από πού είχε έρθει, αλλά σε μια συζήτηση μαζί της για τις κλωστές κατάλαβα ότι μιλάει άψογα γαλλικά. Μιλούσε τέσσερις γλώσσες, που αυτό δεν είναι τυχαίο. Ητανε μοναχική, δεν την επισκεπτόταν κανείς, δηλαδή δεν είχε κίνηση. Δεν έφερνε κόσμο. Δεν έλεγες ότι γίνεται κάτι περίεργο. Εγώ είχα να τη δω κανέναν μήνα και μετά μάθαμε από τα κανάλια ότι την αναζητούν» ανέφερε ένας εξ αυτών. Αλλη κάτοικος της περιοχής αποκάλυψε ότι πριν από δύο τρεις ημέρες είχε φτάσει έξω από το κατάστημα της 35χρονης ένα φορτηγάκι και άγνωστοι είχαν μαζέψει τα πράγματά της.

Η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα

«Πριν από δυο τρεις μέρες με ένα μικρό φορτηγάκι μάζεψαν στα γρήγορα τα πράγματα και φύγανε, εξαφανίστηκαν. Δεν μας μιλούσε ποτέ, πάντα η πόρτα κλειστή. Δεν ήξερα καν ότι έμενε στο σπίτι δίπλα στο μαγαζί» είπε η συγκεκριμένη γυναίκα, ενώ η ιδιοκτήτρια διπλανού καταστήματος τόνισε: «Εγώ τη γυναίκα που δείχνετε εσείς στην τηλεόραση δεν την έχω δει ποτέ. Εβλεπα μια άλλη κυρία μέσα στο μαγαζί. Είχε κάτι κεντητά, και αυτή ήσυχος άνθρωπος. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Ούτε τρεις τέσσερις μέρες δεν έχει που το μαγαζί έκλεισε. Είπαμε ότι δεν είχε πελατεία και γι’ αυτό έκλεισε. Δεν σκεφτήκαμε κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This