Σφίγγει ο κλοιός για τους φονιάδες της Δήμητρας Ζήρδα

Ο εισαγγελέας Δράμας άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία της 57χρονης από πρόθεση

Must Read

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση-θρίλερ με τη δολοφονία της 57χρονης Δήμητρας Ζήρδα, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 15 Ιουνίου του 2019 μέσα σε ένα ρυάκι στην περιοχή Γαλάζια Νερά, μετά την απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας να ασκήσει δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Την ίδια ώρα ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας, που ζει μόνιμα στη Γερμανία, υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία που ενοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο κατονομάζει τα άτομα που θεωρεί ύποπτα για τη δολοφονία της μητέρας του, ζητώντας παράλληλα να προσωποποιηθεί η κατηγορία σε βάρος τους.

Η ∆ήμητρα Ζήρδα σε ευτυχισμένες στιγμές με τον γιο της

Η υπόθεση της 57χρονης Δήμητρας Ζήρδα, η οποία είχε χαθεί από το σπίτι της στο χωριό Φωτολίβος Δράμας στις 6 Ιουνίου του 2019 και δέκα ημέρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρή στις όχθες του ποταμού Αγγίτη, πέρασε από σαράντα κύματα έως ότου η Δικαιοσύνη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια! Ο ιατροδικαστής που εξέτασε αρχικά τη σορό της 57χρονης δεν διευκρίνισε αν το κάταγμα στο υοειδές οστό της αδικοχαμένης μητέρας ήταν προθανάτιο ή μεταθανάτιο. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες μαρτυρίες που ανέφεραν ότι η 57χρονη, που είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, είχε τάσεις φυγής και αυτοκτονικές διαθέσεις, συντέλεσαν ώστε να μπει η υπόθεση στο αρχείο στις αρχές Οκτωβρίου του 2019. Και εκεί παρέμεινε περισσότερο από δύο χρόνια, ώσπου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας αποφάσισε να βγάλει τη δικογραφία από το «ψυγείο» και να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί πάλι η υπόθεση.

Ο γιος του θύματος δείχνει στην κάμερα το ρυάκι όπου βρέθηκε η μητέρα του

Λύνει μυστήρια

Η απόφαση του εισαγγελικού λειτουργού βασίστηκε στα συμπεράσματα της έρευνας του Χάρη Βεραμόν, ο οποίος, με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Αλέξη Στεφανή, έχει δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό κανάλι στο ΥouTube που αναζητά λύσεις σε σκοτεινές υποθέσεις εξαφάνισης ή μυστηριώδεις δολοφονίες που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Με τη βοήθεια μιας πλειάδας ειδικών, μεταξύ των οποίων οι ιατροδικαστές Ηλίας Μπογιόκας, Αστερία Παπαβδή και Παντελής Αλεξάνδρου, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου, ο απόστρατος ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος και άλλοι, κατάφερε να αποδείξει ότι η Δήμητρα Ζήρδα στραγγαλίστηκε προτού εγκαταλειφθεί νεκρή στο ρυάκι!

«Ολα άρχισαν όταν παρακολούθησα την υπόθεση στην τηλεόραση και αποφάσισα να έρθω σε επικοινωνία με τον γιο της 57χρονης, που μένει στη Γερμανία. Κατόπιν, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε και δεν ξαναμιλήσαμε. Μετέπειτα, όμως, άρχισα να ασχολούμαι ξανά με την υπόθεση γιατί με… έτρωγε ότι ήταν ανθρωποκτονία. Μίλησα με κάποιους συνεργάτες μου, επιστήμονες, και συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να κινηθούμε μέσα σε ένα επιστημονικό πλαίσιο για να αποδείξουμε ότι είναι ανθρωποκτονία. Ο μίτος της Αριάδνης σε αυτήν την υπόθεση ήταν το υοειδές οστό που βρέθηκε εξαρχής με κάταγμα. Δυστυχώς, ο πρώτος ιατροδικαστής ερμήνευσε εντελώς λάθος το κάταγμα. Αυτό, ουσιαστικά, ήταν και ο προπομπός για να κλείσει η υπόθεση ως αυτοκτονία, διότι έγραψε στην ιατροδικαστική έκθεση ότι έχουμε να κάνουμε με πνιγμό εντός ύδατος» δήλωσε στην «Espresso» ο δημιουργός της διαδικτυακής εκπομπής «Ιχνη στο σκοτάδι». Εν συνεχεία, εξήγησε πώς ο θάνατος της 57χρονης έφτασε να χαρακτηριστεί ανθρωποκτονία:

«Μελέτησα διεξοδικά τον φάκελο και έστειλα λεπτομερή αναφορά στην Εισαγγελία της Δράμας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, επισημαίνοντάς τους ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρωποκτονία και τονίζοντάς τους συγκεκριμένα σημεία από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, την ιατροδικαστική έκθεση, και πάντα βασιζόμενος στην επιστημονική βιβλιογραφία. Υστερα από αυτό με κάλεσαν άμεσα από το Ανθρωποκτονιών να καταθέσω και μου ζήτησαν να τους προσκομίσω τα στοιχεία που είχα συγκεντρώσει, καθώς και τις ιατροδικαστικές γνωματεύσεις που διενεργήθηκαν με δική μου πρωτοβουλία και οι οποίες αποδομούν την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, καθώς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η 57χρονη στραγγαλίστηκε» είπε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής. Τέλος, δήλωσε ικανοποιημένος με την άσκηση δίωξης:

«Θεωρώ αυτονόητο ότι έπρεπε να συμβεί αυτό. Ωστόσο, δεν είμαι ικανοποιημένος με τον χρόνο που συνέβη, γιατί έχει περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, με λυπεί το γεγονός ότι η γραφειοκρατία προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε μια υπόθεση στην οποία θα έπρεπε ήδη κάποιος να βρίσκεται στη φυλακή. Προσωπικά, τα έχω δώσει όλα και έχω δουλέψει πολύ γι’ αυτή την υπόθεση. Οι Αρχές έχουν στο “πιάτο” όλα τα στοιχεία και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν οδηγηθεί οι δράστες στα δικαστήρια. Ο γιος του θύματος έχει καταθέσει υπόμνημα, στο οποίο αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρεί με πάσα βεβαιότητα ότι ευθύνονται για τη δολοφονία της μητέρας του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This