Γιατί πήγε στράφι ακόμα μία ευκαιρία;

Η «πάσα» που άφησε να πέσει κάτω ο Αρχιεπίσκοπος και η προσπάθεια υποβάθμισης της επιστροφής των τριών σημαντικών θραυσμάτων του Παρθενώνα

Must Read

Δεν βρίσκονται κάθε μέρα οι ευκαιρίες να προβληθεί διεθνώς η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ούτε βρίσκεται συχνά ένας Πάπας που ξυπνά ένα πρωί και λέει «ας επιστρέψουμε μερικές αρχαιότητες της Ακρόπολης στην Ελλάδα μέσω των Ορθοδόξων».

Ο Πάπας έδωσε μία απίθανη «πάσα» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο Ιερώνυμος, ωστόσο, άγνωστο γιατί, την άφησε να πέσει κάτω. Δεν κατάλαβε το μέγεθος της δωρεάς; Φαντάζει απίθανο. Δεν μπορώ να το πιστέψω, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος έχει κάνει σπουδές Αρχαιολογίας. Για τα ευρήματα της Βοιωτίας, μόνο, έχει γράψει εκατοντάδες σελίδες.

Για εκείνους που δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα, θυμίζω πως ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να επιστρέψει τρία σημαντικά θραύσματα του Παρθενώνα στη χώρα μας, τα οποία βρίσκονταν -δεν είναι της παρούσης να εξηγήσουμε πώς βρέθηκαν- στο Βατικανό.

«Συνεργασία»

Στην τελετή παράδοσης, αντί να προκληθεί διεθνής θόρυβος και να γίνει αυτή η «συνεργασία» Καθολικών και Ορθοδόξων πρότυπη ενέργεια για την επιστροφή όλων των κλεμμένων ανά τον κόσμο αρχαιοτήτων, τι έγινε; Η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Αρχιεπίσκοπος έστειλαν έναν απλό παπά να παραλάβει τα θραύσματα! Η κυβέρνηση έστειλε την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. Το Βατικανό είχε ολόκληρο Καρδινάλιο, τον Φερνάρντο Αλθάγα. Η Εκκλησία της Ελλάδος, έναν αξιόλογο μεν, μα απλό παπά. Ούτε καν τον αρμόδιο για τις διαχριστιανικές σχέσεις, Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, δεν έστειλαν. Σαν να ήθελαν σκόπιμα να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Η ευκαιρία να ανοίξει η κουβέντα και να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο πήγε στράφι. Θα αντιτείνουν πως θα γίνει εκδήλωση για την παράδοση στις 24 Μαρτίου στην Αθήνα. Αυτές είναι εκδηλώσεις για εσωτερική (προεκλογική) κατανάλωση. Η Εκκλησία της Ελλάδος για ακόμη μία φορά με επαρχιώτικη νοοτροπία παρέμεινε κλεισμένη στο καβούκι της και η χώρα μας παραμένει διεθνώς στην επικαιρότητα με την ανικανότητά της να βάλει δύο τρένα σε διαφορετικές γραμμές.

Μακάρι να τον μιμηθούν

Πολλές φορές, μέσα από αυτές τις γραμμές, αδίκησα τον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο. Τολμώ να ομολογήσω ότι καθημερινά με διαψεύδει με τη στάση που επιδεικνύει. Απoδεικνύει πως συνιστά παράδειγμα Ιεράρχη, ο οποίος αφουγκράζεται τι συμβαίνει γύρω του και είναι «τόσο όσο». Με την τραγωδία στα Τέμπη έδειξε πώς πρέπει να στέκεται η Εκκλησία μπροστά στον βουβό πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους.

Να είναι εκεί, η Εκκλησία, παρούσα μεν, αλλά και διακριτική μπροστά στον τρομερό πόνο των γονέων. Ανθρωπος οξύνους, που ξέρει τι γίνεται στην κοινωνία, παρακολουθεί τα γεγονότα και φυλάττει Θερμοπύλες, χωρίς να κάνει εκπτώσεις. Με τη νομομάθειά του και τη διάθεσή του να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Μακάρι να τον μιμηθούν οι σύγχρονοί του -και οι νεότεροι- Μητροπολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This