Φοβήθηκε και πάτησε γκάζι ο οδηγός του γερανοφόρου που παραλίγο να πατήσει διαδηλωτές – Τι είπε στην ΕΔΕ

Ανεπίτρεπτο και κίνηση πανικού λέει ο Σταύρος Μπαλάσκας

Must Read

Το σοκαριστικό περιστατικό με το γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο την Πέμπτη πάτησε γκάζι περνώντας μέσα από διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση για τα Τέμπη, στην οδό Ακαδημίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τους πατήσει σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Δύο λέξεις θα πω μόνο, φόβος και πανικός. Μην ξεχνάμε ότι πριν από είκοσι μέρες έσπασαν ένα περιπολικό και παραλίγο να δείρουν ανηλεώς δύο αστυνομικοί στο Μοναστηράκι», είπε σε εκπομπή του Mega.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής αποκάλυψε τι είπε ο αστυνομικός στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έγινε. Για το περιστατικό έγινε και εισαγγελική παρέμβαση.

«Αυτός ο άνθρωπος, όπως δήλωσε στην ένορκη διοικητική εξέταση, φοβήθηκε και πάτησε γκάζι».

Και πρόσθεσε: «Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, αστυνομικός είναι στο κάτω – κάτω, έπρεπε να συγκρατηθεί».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας εξήγησε ότι ο οδηγός του γερανού φοβήθηκε ότι θα τον κάψουν ζωντανό, ότι θα του σπάσουν το αμάξι κι ότι μπορεί να τον κατεβάσουν κάτω.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες ότι το συμβάν έγινε για να μετακινηθεί το αυτοκίνητο της κυρίας Γεροβασίλη.

«Η πληροφορία είναι ότι έδωσε αποδέσμευση σε όλες τις δυνάμεις γιατί τελείωσε η πορεία. Η πορεία – μνημόσυνο των πολιτών αμαυρώθηκε από κάποιους μπαχαλάκηδες. Μαθεύτηκε από τον ασύρματο ότι υπήρχαν συλλήψεις και προσαγωγές, στον ασύρματο άκουγε και ο οδηγός του γερανού.

Ήταν σε ένα σημείο στατικός σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει μετακινήσεις, είναι της τροχαίας αστυνομικός, ο γερανός είναι της τροχαίας Αθηνών. Από εκεί και πέρα φεύγοντας ξαφνικά με το μάτι του είδε κάποιους πολίτες να προσπαθούν να κάνουν εγκλωβισμό και να βάζουν κάδους για να τον σταματήσουν και δεξιά είδε και κουκουλοφόρους.

Αυτός φοβήθηκε, και πίσω δεν μπορούσε να κάνει και – εκεί έγινε το τραγικό – πάτησε γκάζι. Εκείνη την στιγμή δύο πολίτες προσπάθησαν να του ρίξουν ένα πλαστικό κάδο μπροστά για να τον σταματήσουν και να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και ο κάδος επειδή ήταν πλαστικός έκανε γκελ και τους έριξε κάτω», περιέγραψε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Καταλήγοντας είπε: «αυτό που έκανε κι έβαλε το πόδι του στο γκάζι, εκτός ότι ήταν επικίνδυνο, ανεπίτρεπτο και κίνηση πανικού από εκπαιδευμένο αστυνομικό, δεν πρέπει να υπάρχει. Όπως και στην περίπτωση της ασπίδας ό,τι και να είπε η κοπέλα στον αστυνομικό, δεν έχει τι δικαίωμα να κουνηθεί από την θέση του. Συν της άλλης υπήρχαν οι ρότες και οι διαταγές για ψυχραιμία γιατί είναι ένα συλλαλητήριο κατά βάση μνημόσυνο».

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι κανένας από τους διαδηλωτές που έπεσε κάτω δεν δήλωσαν τραυματισμό.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:Παρέμβαση εισαγγελέα για τους επικίνδυνους ελιγμούς του γερανοφόρου της ΕΛΑΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Όχημα της ΕΛ.ΑΣ. κόντεψε να πατήσει διαδηλωτές στην Ακαδημίας!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This