Κορινθία: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τους πυλώνες υψηλής τάσης «μέσα» στα σπίτια τους στο Χιλιομόδι

Η ΑΔΜΗΕ σκοπεύει το επόμενο διάστημα να τοποθετήσει στα ίδια σημεία ακόμη μεγαλύτερους πυλώνες, ενώ θα προστεθούν επιπλέον καλώδια υψηλής τάσης - «Όλοι από λευχαιμία θα πάμε...»

Must Read

Για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους φοβούνται οι κάτοικοι στο Χιλιομόδι Κορινθίας, από το γεγονός ότι οι πυλώνες υψηλής τάσης βρίσκονται «μέσα» στα σπίτια τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του korinthostv.gr, κάτοικοι του οικισμού Καμαρέτα ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να ενδιαφερθούν για να βρεθεί άμεσα λύση, ιδίως από τη στιγμή που η ΑΔΜΗΕ σκοπεύει το επόμενο διάστημα να αναβαθμίσει τους εν λόγω πυλώνες που έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα σε κατοικίες, καθιστώντας τους ακόμη πιο επικίνδυνους.

Οι ντόπιοι, οργισμένοι, δηλώνουν ότι το ερχόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στα ίδια σημεία ακόμη μεγαλύτεροι πυλώνες, ενώ θα προστεθούν επιπλέον καλώδια υψηλής τάσης, στα πλαίσια της αναβάθμισης του δικτύου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα. Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας, πως πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή και όχι για εξοχικές κατοικίες, κοντά της βρίσκεται ακόμη και παιδική κατασκήνωση.

Ζητούν άμεσα μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, υπογραμμίζοντας, ότι η εγκατάσταση των πυλώνων σε κατοικημένη περιοχή και σε χώρο όπου διαμένουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, ελλοχεύει κινδύνους από την άμεσα και διαρκή έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This