Ποινή φυλάκισης σε δημάρχους που δεν παρείχαν μέσα προστασίας σε εργαζόμενους

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησαν οι δύο κατηγορούμενοι

Must Read

Με ποινή φυλάκισης τιμώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον νυν δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό και τον προκάτοχό του, Πέτρο Σούλα, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 6 και 5 μήνες, αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, κατηγορούμενοι πως δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι εκτελούν επικίνδυνες ή ανθυγιεινές εργασίες.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τούς έκρινε ενόχους για παραβίαση διατάξεων της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων (ανάλογα με τη θητεία τους, από το 2014 έως το 2021), με την ποινική διαδικασία να κινείται ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου «Η Ένωση». Σύμφωνα με ta όσα ανέφεραν οι εργαζόμενοι, αναγκάζονταν είτε με δικά τους έξοδα να αγοράζουν τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως άρβυλα, γάντια, γιλέκα κ.ά., είτε να τα χρησιμοποιούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ενδεδειγμένο.

Στη δίκη παρέστη μόνο ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος αθωώθηκε για ένα διάστημα της θητείας του, ενώ ο νυν εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία και ισχυρίζονται ότι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, προκειμένου να εφοδιάσουν τους εργαζόμενους με τα παραπάνω μέσα. Ως εκ τούτου άσκησαν έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This