Τα δίνει όλα η Ελλάδα στους Ισραηλινούς «γκουρού» της τεχνολογίας για να έρθουν εδώ!

Από φοροελαφρύνσεις, μέχρι και… κατασκευή ειδικών γειτονιών με σχολεία και γραφεία!

Must Read

Το Channel 12 αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα προσεγγίζει ανώτατα στελέχη του Ισραήλ από την επικερδή βιομηχανία της τεχνολογίας, με στόχο να τα πείσει να μετεγκατασταθούν στη χώρα μας, καθώς ο ισραηλινός τεχνολογικός τομέας γίνεται όλο και πιο «νευρικός» σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης Νετανιάχου να αναθεωρήσει το δικαστικό σύστημα.

Έλληνες Υπουργοί και διπλωμάτες, καθώς και άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις πρόσφατα με Ισραηλινούς επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια να τους πείσουν και να τους προσφέρουν δελεαστικά «ανταλλάγματα», μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό κανάλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Έλληνες αξιωματούχοι έκαναν παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναφέροντας γενναιόδωρα πακέτα μετεγκατάστασης για τα στελέχη του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων, ταχείας απόδοσης ιθαγένειας, παροχή τακτικών βολικών πτήσεων προς το Ισραήλ, δημιουργία στοχευμένων τεχνολογικών πάρκων και κατασκευή ειδικών γειτονιών με σχολεία και γραφεία γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους!

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας είναι μεταξύ των διαφόρων ομάδων που διαμαρτύρονται έντονα για την δικαστική αναμόρφωση, με το σκεπτικό ότι θα αποδυναμώσει τους δημοκρατικούς ελέγχους και ισορροπίες.

Την είδηση, χωρίς να αναφέρει το όνομα της Ελλάδας, είχε μεταδώσει και ο δημοσιογράφος Ben Caspit:

Ηγετικά στελέχη του κλάδου έχουν προειδοποιήσει ότι οι κινήσεις θα κάνουν τους venture capitals επιφυλακτικούς να επενδύσουν τα χρήματά τους στη χώρα. Κάποιοι έχουν ήδη μεταφέρει τις δικές τους εταιρείες εκτός της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το Channel 12 μετέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση της ελληνικής Πρεσβείας που δεν διέψευσε την ουσία του ρεπορτάζ:

«Η προώθηση ευκαιριών για άντληση εσωτερικού κεφαλαίου σε μια χώρα είναι κοινή πρακτική, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να το κάνει σε ένα ευρύ φάσμα τομέων».

Η ισραηλινή ιστοσελίδα The Marker ανέφερε ότι δύο ακόμη ευρωπαϊκές χώρες υπέβαλαν παρόμοιες προτάσεις σε ισραηλινές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Ο Όρι Χαντόμι, Διευθύνων Σύμβουλος της Mazor Robotics, επιβεβαίωσε στο κανάλι την ύπαρξη συνομιλιών μεταξύ ανώτερων στελεχών τεχνολογίας του Ισραήλ και ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις.

«Η πρόταση προήλθε από χώρες φιλικές προς το Ισραήλ που δυστυχώς αναγνώρισαν μια ευκαιρία», είπε, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει ποιες χώρες εμπλέκονται.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι ευρωπαϊκές χώρες που αναζητούν κινητήρες ανάπτυξης και ενδιαφέρονται για ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό. Αναγνωρίζουν μια διαδικασία με την οποία θα υπάρξει μια έξοδος από το Ισραήλ, ανθρώπων που επιδιώκουν να εργαστούν αλλού. Θέλουν να είναι προετοιμασμένοι».

Προειδοποιήσεις

Ανώτεροι αξιωματούχοι του ισραηλινού Υπουργείου Οικονομικών προειδοποίησαν πρόσφατα τον υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich ότι η προτεινόμενη δικαστική αναθεώρηση της κυβέρνησης, θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη της χώρας, με αποτέλεσμα σοβαρή απώλεια φορολογικών εσόδων και να προκαλέσει «πολύ σημαντική ζημιά» στην οικονομία.

Η βιομηχανία τεχνολογίας είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της οικονομίας του Ισραήλ, συνεισφέροντας το 17% του ΑΕΠ και είναι υπεύθυνη για πάνω από το 50% των εξαγωγών και περίπου το 25% των φόρων μισθοδοσίας.

Το 2022, οι ξένες επενδύσεις κεφαλαίων στην ισραηλινή υψηλή τεχνολογία ανήλθαν σε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σεκέλ έφτασε τα 3,7 ανά δολάριο στην ενδοημερήσια διαπραγμάτευση αυτή την εβδομάδα, το πιο αδύναμο επίπεδό του εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς ο συνασπισμός του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προώθησε τη νομοθεσία που θα παρείχε στην κυβέρνηση τον έλεγχο του διορισμού των δικαστών, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την ικανότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου να επανεξετάζει και να καταργεί τη νομοθεσία.

*με πληροφορίες από timesofisrael.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This