Στοιχεία σοκ: Έκοψαν μέχρι και το… μπάνιο οι Έλληνες λόγω ακρίβειας!

8 στους 10 φορά περισσότερα ρούχα για να αποφεύγει τη δαπάνη της θέρμανσης!

Must Read

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία έρευνας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, που αποδεικνύουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μειώσεις στα πάντα κάνουν οι Έλληνες, που έχουν κόψει ακόμη και το μπάνιο, ενώ νοικοκυριά δυσκολεύονται να αγοράσουν κρέας! Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2023, με συμπλήρωση 1.710 on line ερωτηματολογίων, με σκοπό να καταγράψει την αντίδραση των καταναλωτών στις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε τακτική συντήρηση και επισκευή της κατοικίας τους προβαίνει πάντα μόνο το 4,8%. Το 86,8% των καταναλωτών μείωσαν το ποσοστό θέρμανσης της κατοικίας τους και 8 στους 10 φορά περισσότερα ρούχα για να αποφεύγει τη δαπάνη της θέρμανσης!

Σε ποσοστό που φτάνει το 40%, οι καταναλωτές μειώνουν τις φορές που κάνουν μπάνιο, με τους περισσότερους να προτιμούν ένα γρήγορο ντους. Το 74,4% αποφεύγει τη χρήση του φούρνου της ηλεκτρικής κουζίνας και το 57% μείωσαν και το καθημερινό μαγείρεμα. Μείωσαν ακόμη και το σιδέρωμα ρούχων (73,7%) και πλένουν τα πιάτα στο χέρι για να αποφύγουν τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων (79,4%).

Το 83% απάντησε αρνητικά, στην ερώτηση αν πραγματοποιούν αγορές από το καλάθι του νοικοκυριού, σημειώνοντας ότι το καλάθι του νοικοκυριού δε συμβάλλει κα­θόλου στη μείωση κόστους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης του νοικοκυριού τους (71,0%).

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση χαίρεται και πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This