Πυροβολισμός στο Λαγονήσι: «Μιλούσε ρώσικα»: Τι κατέθεσε ο 16χρονος – Τι αναζητά η αστυνομία

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα τζιπ με φιμέ τζάμια

Must Read

Το περιστατικό με τον πυροβολισμό σήμερα τα ξημερώματα περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 16χρονος που βρισκόταν μαζί με τον συνομήλικο φίλο του στο Λαγονήσι και δέχθηκε πυροβολισμό από έναν άγνωστο.

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρώσικα. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 16χρονος.

Ο 16χρονος που τραυματίστηκε αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μόλις λάβει εξιτήριο.

Όπως κατέθεσε φίλος της οικογένειας, το παιδί «είναι συντετριμμένο, έχει πάθει σοκ. Είναι στο νοσοκομείο να δει τον φίλο του. Το άλλο το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα».

Τι ψάχνει η αστυνομία

Το προφίλ του δράστη, το κίνητρο που όπλισε το χέρι του αλλά και τις «ομάδες» που δίνουν καθημερινά το «παρών» στην συγκεκριμένη περιοχή αναζητούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα ίχνη του ανθρώπου που πυροβόλησε τον 16χρονο. Ωστόσο, στο στόχαστρό της έχει μπει ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια. Μάλιστα, το τζιπ αυτό φαίνεται να το έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, με το υλικό να βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο συγγενής του 16χρονου ο οποίος πυροβολήθηκε τα ξημερώματα στο Λαγονήσι με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με την κατάθεση συγγενούς του ενός παιδιού, οι δύο φίλοι γύρναγαν από βόλτα όταν από αυτοκίνητο με μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε αλλοδαπός μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα.

Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα 5 μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί, έτσι ξαφνικά.

Μάλιστα, ο συγγενής τονίζει ότι ένας αλλοδαπός έπιασε τον ανήλικο από τον ώμο και στα αγγλικά του είπε «έλα», προσπαθώντας να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο!

Τα παιδιά σοκαρίστηκαν και άρχισαν να τρέχουν. Στη διαδρομή κρύφτηκαν σε ένα οικόπεδο και τότε επικοινώνησαν με τους γονείς τους.

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο του συμβάντος βρήκε έναν κάλυκα 9 χιλιοστών, που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο για τα άτομα αυτά δεν προέκυψε κάτι και αφέθησαν ελεύθερα.

Τι είπαν τα παιδιά

Ήδη, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους την αναλυτική κατάθεση του ενός 16χρονου και περιμένουν τη δεύτερη από τον τραυματία.

Πάντως, και τα δύο παιδιά υποστηρίζουν ότι ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου που τα προσέγγισε, τους ζήτησε να πλησιάσουν και τότε εκείνα ξεκίνησαν να τρέχουν.










Τι συνέβη

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βούλα όταν ένας 16χρονος πυροβολήθηκε, από αγνώστους, στη μέση του δρόμου!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην οδό Κολοκοτρώνη, ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα πλησίασε δύο 16χρονους και ο οδηγός του οχήματος κατέβηκε από το όχημα.

Μόλις τον είδαν οι δύο ανήλικοι ξεκίνησαν να τρέχουν και τότε ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο τραυματίζοντας έναν εκ των δύο 16χρονων. Ο ανήλικος ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης περισυνέλλεξαν έναν κάλυκα.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This