Ούτε σε ταινία! 2 Πακιστανοί ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας

Θα χτυπούσαν με δηλητηριώδες αέριο αλλά μετά άλλαξαν σχέδια και ετοίμαζαν εκρηκτικά

Must Read

Χτυπήματα κατά Ισραηλινών στην Αθήνα ετοίμαζαν δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από τις αρχές, όπως έκανε γνωστό σήμερα μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων βρισκόταν στο Ιράν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάγεται από την ίδια περιοχή με τους Πακιστανούς που θα έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιό του, με το αζημίωτο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα). Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΥΠ, οι δύο Πακιστανοί σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Το αρχικό σχέδιο αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Αθήνα. Στόχος τους ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Σύμφωνα με πηγές η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και μήνες την υπόθεση και στη συνέχεια έστειλε πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα σε σπίτια υπόπτων δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

Στο κτίριο όπου κάποτε λειτουργούσε ως ντισκοτέκ, στην οδό Αισώπου 10, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το εστιατόριο Chabad of Athens, το οποίο λειτουργεί και σαν Συναγωγή. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Gostijo Kosher όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και γιορτές των Εβραίων. 

Πανηγυρίζει μέσω facebook ο Θεοδωρικάκος

«Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία
Πληροφοριών» γράφει σε ανακοίνωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσθέτει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας».

Δείτε επίσης:

Δίκτυο τρομοκρατών θα «χτυπούσε» την Ελλάδα – Η «περίεργη» ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This