Πειραιάς: Κομμάτι από τη μετόπη της ταράτσας σχολείου έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο

«Για μια ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η επικίνδυνη κατάσταση πολλών σχολικών κτιρίων, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και… περαστικούς!», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά

Must Read

Το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι από τη μετόπη της ταράτσας του 13ου ΓΕΛ Πειραιά έπεσε σήμερα στο πεζοδρόμιο, αλλά και σε σταθμευμένο Ι.Χ., αποτέλεσε αφορμή για την ΕΛΜΕ Πειραιά να καταγγείλει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά σχολικά κτίρια.

«Τα λεφτά που φτάνουν στα σχολεία είναι πετσοκομμένα! Το μεγαλύτερο μέρος πάει για να πληρωθούν ΔΕΗ, πετρέλαιο, φυσικό Αέριο», τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, προσθέτοντας πως «για μια ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η επικίνδυνη κατάσταση πολλών σχολικών κτιρίων, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και … περαστικούς!».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο (πρώην «Εκπαιδευτήρια Μπαχλιτζανάκη») στο κέντρο του Πειραιά, από το 2017, όταν και μεταστεγάστηκε από το χώρο του Ζαννείου Ορφανοτροφείου. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια παλιά πολυκατοικία, χωρίς προαύλιο χώρο, χωρίς σύγχρονες υποδομές και δυνατότητες.

Το 13ο ΓΕΛ Πειραιά αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν αναδείξει ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Όπως αναφέρουν σχετικά, πέρυσι πλημμύρισε ο 3ος όροφος, τα διπλά τζάμια είναι στον «αέρα», οι πόρτες «μένουν στα χέρια» και αρκετά πόμολα έχουν καταστραφεί, ενώ ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί συχνά-πυκνά χαλάει και εγκλωβίζονται.

«Απαιτείται η Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αντί να πληρώνει ενοίκια… εις το διηνεκές, άμεσα να ενταχθεί στον προγραμματισμό η κατασκευή νέου, σύγχρονου σχολείου, στο κέντρο του Πειραιά. Να γίνει ό, τι χρειάζεται, ακόμα και απαλλοτριώσεις, αν χρειάζονται (έχουν υποδειχτεί χώροι, έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις)! Τέρμα πια στις δικαιολογίες! Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πέντε χρόνια πέρασαν από τη μεταστέγαση του 13ου ΓΕΛ Πειραιά, που τότε παρουσιάστηκε σαν άμεση, ρεαλιστική και προσωρινή λύση. Αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!», επισημαίνει ακόμα η ΕΛΜΕ Πειραιά, παραθέτοντας παράλληλα τα αιτήματά της.

*πηγή φωτο: avgi.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This