Τραγωδία στην Κρήτη: Καθηγητής του Πανεπιστημίου εντοπίστηκε νεκρός στο γραφείο του

Must Read

«Μουδιασμένη» είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης από την στιγμή που έγινε γνωστό πως καθηγητής του Πανεπιστημίου βρέθηκε νεκρός, στο γραφείο του.

Ο 65χρονος καθηγητής Μαθηματικών, Αθανάσιος Φειδάς, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης χωρίς τις αισθήσεις του. Εκτιμάται πως ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο, φως αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην σορό του.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στo πένθος όλους τους πανεπιστημιακούς καθώς επρόκειτο για έναν σπουδαίο ακαδημαϊκό που αφήνει πίσω του σημαντικό έργο στον τομέα της ανάλυσης.

Ποιος ήταν ο Αθανάσιος Φειδάς

Ο Αθανάσιος Φειδάς γεννήθηκε το 1958 και ήταν καθηγητής Μαθηματικών στον τομέα Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο ίδιος μαθήτευσε στο γυμνάσιο της Βαρβάκειου Πρότυπης Σχολής ενώ στο 1981 έλαβε το πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το 1985 έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο Purdue University των ΗΠΑ με θέμα «Tο διοφαντικό πρόβλημα για την πρόσθεση και τη διαιρετότητα σε δακτυλίους πολυωνύμων». Από τα 1986 μέχρι το 1987 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ‘Ιδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πάτρα, ενώ από το 1989 μέχρι το 1991 ήταν βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι των ΗΠΑ. Από το 1991 μέχρι χθες ήταν καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This