Χάος και στον ΟΠΕΚΑ με τα επιδόματα των παιδιών

Γιατί απορρίφθηκαν πολλές αιτήσεις

Must Read

Εντελώς διαλυμένος φορέας είναι πια και ο ΟΠΕΚΑ -μετά τον ΕΦΚΑ-, αφού για πολλοστή φορά σημειώνονται σοβαρές δυσλειτουργίες.

Όπως παραδέχτηκε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του, «κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα». Εν ολίγοις, όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για να λάβουν το επίδομα το 2023 είδαν ότι όχι μόνο δεν το δικαιούνται -παρά το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει η εισοδηματική κατάστασή τους-, αλλά και ότι χρωστούν όλο το ποσόν που έλαβαν το 2022!

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρίνισε, πάντως, ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι οριστικό. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και για αυτό τον λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν σε όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού, καθώς, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος. Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ έχει προγραμματίσει να καταβάλει σήμερα το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, με συνολική δαπάνη 101.258.400,10 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανάλογο λάθος και από τον ΕΦΚΑ, ο οποίος κατέβαλε σε 572.000 συνταξιούχους διπλές αυξήσεις. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους συνταξιούχους ότι θα πάρει πίσω τα υπερβάλλοντα ποσά – όχι άμεσα, αλλά στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This