Ξυλοδαρμός μαθήτριας Θεσσαλονίκη: «Σήμερα η μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων»

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για την επίθεση που έχει συγκλονίσει την μαθητική κοινότητα

Must Read

Ανησυχία και φόβο έχει προκαλέσει σε γονείς και κηδεμόνες το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθήτριας στην Θεσσαλονίκη, από συνομήλικές της, που μάλιστα βιντεοσκόπησαν την επίθεση και την ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης που ξυλοκοπήθηκε, Θανάσης Χατζάκος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το περιστατικό και για το γεγονός ότι σήμερα θα μεταβεί στην εισαγγελία Ανηλίκων για να καταθέσει μήνυση.

«Βία σε ακραία μορφή»

«Σήμερα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων. Πράγματι το bullying δεν έχει σχέση με το φύλο είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, γιατί αν κάποια παιδιά είναι απομονωμένα ή από οικογένειες που δεν είναι ενωμένες, ή κατά κάποιο τρόπο «διαλυμένες», ακριβώς αυτά τα απιδιά επειδή βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση αναγκάζονται με κάποιον τρόπο να προσπαθήσουν την δίκη του επιβολή στην δική τους παρέα και κοινωνικό περίγυρο και κάνουν πράξεις που είναι καθαρά εγκληματικές, όπως αυτό που έχει υποστεί η δική μου εντολέας, που είναι βία σε ακραία μορφή», είπε αρχικά ο κ. Χατζάκος και συνέχισε:

«Στρεφόμαστε κατά δύο κοριτσιών, αυτής που χτύπησε την εντολέα μου και την άλλη που βιντεοσκοπούσε, αλλά και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν ήταν μόνο αυτά τα κορίτσια ήταν μία ομάδα 10-12 ατόμων που στο 2ο περιστατικό έσυραν το κορίτσι έξω από την πιτσαρία και τη χτύπησαν, η άλλη την βιντεοσκόπησε και την ανέβασαν στο Tik Tok. Το πρώτο περιστατικό ήταν στο προαύλιο του σχολείου, ήταν πάλι μία ομάδα γύρω στα 10 άτομα που χτύπησαν την κοπέλα, και όταν μπήκε στη μέση να την προστατεύσει μία συμμαθήτριά της, χτυπήθηκε και αυτή, μόνο και μόνο γιατί πήγε να την προστατεύσει».

 «Ήταν ένα συνεχιζόμενο φαινόμενο, κλιμακούμενο»

Όπως εξήγησε στην συνέχεια ο δικηγόρος, το ένα περιστατικό έγινε τον Φεβρουάριο και το άλλο πριν από 10-15 μέρες. «Δεν έγινε όταν ήταν κλειστά τα σχολεία. Οι γονείς της εντολέως μου απευθυνθήκαν με καταγγελία στην διευθύντρια, στο πρώτο περιστατικό που πίστευαν ότι θα βρουν ανταπόκριση και θα γίνουν συστάσεις, θα κληθούν τα παιδιά μαζί με τους γονείς, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το περιστατικό, βρήκαν τοίχο και μάλιστα στο ενδιάμεσο διάστημα έγιναν και άλλα περιστατικά με κάψιμο μαλλιών, σκουπίδια στην τσάντα, λεκτική βία» εξήγησε και υπογράμμισε:

«Ήταν ένα συνεχιζόμενο φαινόμενο, κλιμακούμενο, και φτάσαμε στο σημείο να διαπομπεύσουν τελείως την κοπέλα».

Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου: «Το επεισόδιο το έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Ο Γιώργος Σταυρίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου μίλησε για το ανατριχιαστικό συμβάν, με θύμα την ανήλικη.

«Το επεισόδιο που έγινε το έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να επικοινωνήσω με την διεύθυνση του σχολείου για να μάθω τι έγινε. Το επεισόδιο αυτό έγινε το καλοκαίρι σε περίοδο διακοπών. Το βίντεο τραβήχτηκε το καλοκαίρι. Από την διεύθυνση του σχολείου έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που απαιτούνται» είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά στις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει, εξήγησε: «Το σχολείο κάλεσε τους γονείς και μίλησε μαζί τους. Κάλεσε κοινωνική λειτουργό και τον συντονιστή εκπαίδευσης για να συζητήσουν αυτό το θέμα, που είναι σοβαρό». Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν είναι στις αρμοδιότητές του να επέμβει στις εσωτερικές λειτουργίες του σχολείου και είπε ότι δεν ήταν ενήμερος για την ύπαρξη ανήλικων κοριτσιών που ασκούσαν bullying.

«Έδειξα ενδιαφέρον ενημέρωσα τον δήμαρχο και σήμερα θα έχω και πάλι επικοινωνία με την διεύθυνση του σχολείου. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από τις αρμοδιότητες μας κι ό, τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This