Με την ελληνική σημαία ο τάφος του Κυπριανού Παπαϊωάννου που «έσβησε» στα Τέμπη

Υπηρέτησε στα ΛΟΚ και ονειρευόταν την λευτεριά της Κύπρου

Must Read

Στους αδικοχαμένους των Τεμπών ήταν και ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο Κύπριος φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθόταν στο δεύτερο βαγόνι και η σορός του ταυτοποιήθηκε μέσω DNA.

Ο άτυχος φοιτητής, επέστρεφε στη βάση του στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο τρένο, μετά από διακοπές που πήγε με την αρραβωνιαστικιά του, με τη νεαρή να παίρνει άλλο μέσο για να επιστρέψει και ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, επιβιβάστηκε στο τρένο που τον οδήγησε στον θάνατο.

Ο Κυπριανός ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, που υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου στην Κύπρο.

Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το παλικάρι με την μειλίχεια προσωπικότητα και το πλούσιο ταλέντο στη Βυζαντινή Μουσική και την ψαλτική τέχνη.

Υπηρέτησε τη θητεία του στα ΛΟΚ, ενώ ήταν ενεργός στο ζήτημα της απελευθέρωσης της Κύπρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο τάφος του, εκτός από τα αμέτρητα λουλούδια, κοσμείται και από την ελληνική σημαία που τον συντροφεύει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This