Λιμενικό: Πώς έγινε η πρόσκρουση των δύο πλοίων στην Κυλλήνη

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός

Must Read

Σε ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρεται στο περιστατικό που έγινε στις 7 σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Κυλλήνης, όταν ένα πλοίο που ερχόταν από την Κεφαλλονιά «ακούμπησε» ένα άλλο με αποτέλεσμα να προκαλέσει ρωγμή.

Σύμφωνα με το λιμενικό, την στιγμή που κατέπλεε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Κεφαλονιά» στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από το λιμάνι του Πόρου της Κεφαλονιάς, κατά την διάρκεια των διαδικασιών χειρισμών πρόσδεσης κτύπησε, για άγνωστους ακόμα λόγους, πάνω στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior Di Levante», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο.

Στην συνέχεια το «Κεφαλονιά» έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης και αποβιβάστηκαν οι 130 επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όπως επίσης και τα 39 μέλη του πληρώματος.

Όπως τονίζει, η ανακοίνωση κανένας από τους επιβάτες ή τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Κεφαλονιά» δεν τραυματίστηκε. 

Από το λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δυο πλοίων, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιθεώρησή τους.

Το περιστατικό

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Κυλλήνης όταν ένα πλοίο που ερχόταν από την Κεφαλλονιά «ακούμπησε» ένα άλλο το οποίο ήταν αγκυροβολημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 7 το πρωί.

Το πλοίο «Κεφαλονιά» που ερχόταν από τον Πόρο μπήκε στο λιμάνι και έπεσε πάνω στο πλοίο «Fior Di Levante» που εκτελεί δρομολόγια για Ζάκυνθο.

Στη συνέχεια ο καπετάνιος του πρώτου πλοίου με μανούβρες κατάφερε να απομακρύνει το πλοίο. Ο λόγος της σύγκρουσης ήταν οι τοπικά ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή. Σύμφωνα με το imerazante.gr, το πλοίο έπαθε «απώλεια ισχύος» την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι.

Τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν στην Κυλλήνη ανήκουν στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία.

Το ένα από τα δύο πλοία υπέστη ρωγμή από την σύγκρουση.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε ο τραυματισμός κανενός επιβάτη ή μέλους του πληρώματος.

Όμως, οι επιβάτες του δεύτερου πλοίου ταλαιπωρούνται μέχρι αυτή την ώρα καθώς παραμένουν στο λιμάνι της Κυλλήνης μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από πραγματογνώμονες και να δοθεί το «πράσινο φως» για απόπλου από το λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις 11.45 θα αναχωρήσει το δρομολόγιο για Ζάκυνθο, το οποίο θα είναι και το πρώτο για σήμερα. 

Το πλοίο «Κεφαλλονιά» θα ελεγχθεί επίσης από ειδικό και γι’αυτό παραμένει στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This