Τραγωδία στα Τέμπη: Σοβαρές παραλείψεις «βλέπουν» οι πραγματογνώμονες – Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα λέει ο Γεραπετρίτης

Συγκίνησε ο αδερφός του Βάιου Βλάχου σε ανάρτησή του: «Δεν θέλουμε θέση στο δημόσιο, διορίστε γιατρούς στο Παίδων»

Must Read

Ανθρώπινα λάθη αλλά και σοβαρές παραλείψεις «είδε» η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που διόρισαν συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη και διενεργούν έρευνα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Στη συνέντευξη τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη ανέφεραν πως από την πρώτη έρευνα έχουν διαπιστωθεί σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών, παραλείψεις στις ραδιοεπικοινωνίες αλλά και στα αυτόματα συστήματα ασφαλείας.

Ένα πολύ μεγάλο ερώτημα που προκαλεί εντύπωση, το οποίο διερευνά η πενταμελής ανεξάρτητη επιτροπή είναι η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο μοιραίο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέλος της επιτροπής είπε πως η φωτιά δεν ξέσπασε αμέσως αλλά 20 λεπτά μετά!

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι τρεις μηχανές,δύο στην εμπορευματική και μία την επιβατική, δεν είχαν ζημιές ανάλογα με την πυρκαγιά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η επιτροπή τόνισε πως αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε, μετά από αυτοψίες στον τόπο του δυστυχήματος και στα συντρίμμια των τρένων.

Θα γίνουν και άλλες αυτοψίες καθώς και αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Τέλος, η επιτροπή είπε πως θα παρακολουθεί και την έρευνα του εφέτη ανακριτή.

«Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα»

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ αναμένεται η Hellenic Train να ανακοινώνει μειωμένο εισιτήριο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Επικρατεία και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Σε σχετική ενημέρωση είπε πως οι έρευνες θα φτάσουν μέχρι τέλους ενώ τόνισε πως συνεχίζονται και οι δικαστικές έρευνες.

Όπως είπε, θα γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα από το Ευρωπαϊκό Οργανισμού Σιδηροδρόμων που αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Επίσης, δεσμεύτηκε πως η εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης από Λάρισα και πάνω θα λειτουργεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου και από τη Λάρισα και κάτω μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η εκτίμηση είναι πως από αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργήσει όλη η τηλεδιοίκηση και τα Κέντρα Ελέγχου.

Για το ETCS θα υπάρξει προμήθεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ και θα γίνει αναβάθμιση καθώς σήμερα υπάρχει εγκατεστημένο το επίπεδο 1 και γίνεται προσπάθεια με τη Hitachi να ανέβει στο επίπεδο 2, είπε επίσης, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

«Διορίστε γιατρούς στο Παίδων»

Το μεγαλείο της ψυχής των οικογενειών των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αντιπροσωπεύει ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου.

Σε μια ανάρτηση του στο προφίλ του στο twitter o Βαγγέλης Βλάχος ράγισε καρδιές και συγκίνησε καθώς ζήτησε από την πολιτεία να διορίσει περισσότερους γιατρούς στα παιδιατρικά νοσοκομεία αντί να δίνει θέσεις στο δημόσιο στους συγγενείς των 57 νεκρών στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου. Ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, έχει χάσει και την 28 ημερών κόρη του πριν από τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτησή του:

«Η κυβέρνηση μας πρόσφερε θέση στο δημόσιο για την #τραγωδια_τεμπη. Μπορείτε στη μνήμη του αδερφού μου Βάιου που χάθηκε στα Τέμπη και δε γνώρισε ποτέ την ανιψιά του γιατί πέθανε από καρδιοπάθεια να λύσετε το πρόβλημα με την #ΑγιαΣοφία? Διορίστε εκεί το προσωπικό που χρειάζεται».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Εμείς έχουμε τελειώσει, δεν έχουμε άλλο να δώσουμε. Αλλά δώστε ζωή σε αυτά τα μωρά, δώστε ελπίδα σε αυτούς τους γονείς. Εμείς καήκαμε στα Τέμπη, ό,τι και να μας δώσετε δεν αλλάζει τίποτα. Δεν θέλουμε καμία θέση πουθενά. Σώστε αυτά τα μωράκια, σας παρακαλώ, γιατρούς αντί για εμάς».

Ο κ. Βλάχος συνεχίζει την ανάρτηση του στα σχόλια όπου κάνει αναφορά (tag) στο Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα και γράφει:

«Στη Λάρισα ήρθατε πρόσωπο με πρόσωπο με τους γονείς μου. Δεν βοηθήσατε εκεί, ο Βάιος χάθηκε.

Βοηθήστε την Αγία Σοφία. Εσείς που είστε τώρα και αυτοί που θα είστε μετά. Στη μνήμη της οικογένειας μας, της ανηψιάς του Βάιου που δεν γνώρισε ποτέ. Φεβρουάριο έφυγε το μωρό μου, Φεβρουάριο και ο αδερφός μου, Φεβρουάριο και η #CHDweek. Όταν εσείς γιορτάζετε του Α. Βαλεντίνου, εμείς θρηνούμε τα παιδιά μας. Λύστε το τώρα. Προσλάβετε γιατρούς όχι συγγενείς.

Και όποιος Υπουργός Υγείας έρθει μετά, δεν με ενδιαφέρει τι πρέπει να γίνει, αλλά να γίνει. Ήσουν εκεί, στη Λάρισα και δεν έκανες τίποτα. Κάνε τώρα. Σε παρακαλώ. Σώσε αυτά τα μωρά. Είναι σαν να σώζεις την ανιψιά του αδερφού μου. Το ίδιο. Και καλύτερο. Κάντο».

Ο αδερφός του Βάιου μοιράζεται στο μήνυμά του μια ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων παιδιών με καρδιοπάθεια στην οποία ζητούν στήριξη και πλήρη και μόνιμη λειτουργία στο παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Η ανάρτηση του συλλόγου περιέχει και μια φωτογραφία ενός βρέφους με σωληνάκια.

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη και ΜΜΕ: Τι έδειξε η έρευνα της Κάπα Research και του ΑΠΘ για τον ρόλο των δημοσιογράφων

Το μυστήριο των Τεμπών: Τι ήταν η φωτιά, από πού ξεκίνησε, τι έκαψε
 
Αποκάλυψη: Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ ήταν ρουσφέτι!
 
Νέα αποκάλυψη Σπίρτζη: Ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας είχε επιχειρήσει μετάταξη και στο πρόσφατο παρελθόν

Καταπέλτης οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ: Κυβερνητικό «καπέλωμα» με ορδές Golden Boys!




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This