Δίκη δολοφονίας Άλκη: «Ήταν η πρώτη μου φορά. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω» – Κατέθεσε και ο 4oς κατηγορούμενος

«Θέλαμε να επιβληθούμε σαν ομάδα. Εκείνη την στιγμή μου βγήκε να κυνηγήσω τον έναν»

Must Read

Με την κατάθεση του τέταρτου από τους δώδεκα συνολικά κατηγορούμενους, η οποία ακολούθησε την -επίσης σημερινή- κατάθεση του τρίτου κατηγορούμενου, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, στην οποία ο 21χρονος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ήταν η πρώτη του φορά που λάμβανε μέρος σε κάτι τέτοιο και πως δεν είχε ιδέα τι επρόκειτο να συμβεί.

«Είδα τον Άλκη χτυπημένο, ήταν μέσα στα αίματα, λέω “πού βρίσκομαι”, φοβήθηκα», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 21χρονος, τέταρτος κατά σειρά κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, ξεκινώντας την απολογία του, ζήτησε «ταπεινή και ειλικρινή συγγνώμη», ενώ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια από τα βάθη της ψυχής του.

«Προέρχομαι από μια οικογένεια που με μεγάλωσε σωστά, οι γονείς μου ήρθαν από την Αλβανία πριν από 25 χρόνια. Τελείωσα το σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ήθελα να ειδικευτώ στα αυτοκίνητα, έπαιζα ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν χούλιγκαν, ήμουν ένας απλός οπαδός», ανέφερε αρχικά ο τέταρτος κατηγορούμενος, ενώ κατόπιν κατέθεσε ότι στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να πηγαίνει την περίοδο του κορωνοϊού και πως, λόγω της οικονομικής του δυνατότητας, δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο μοιραίο βράδυ, ο 21χρονος ανέφερε ότι πάρθηκε η απόφαση από όλους «να κάνουμε δυο τρεις γύρες στη Χαριλάου, μήπως βρούμε οπαδούς του Άρη για να μαλώσουμε. Ήταν η πρώτη μου φορά. Είχα ακούσει ότι είχαν κυνηγήσει δικούς μας άλλες φορές. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω». Πρόσθεσε δε ότι είχε έναν πυρσό 15 εκατοστών, με τον οποίο έπαιζε, και τον πήρε μαζί του στο περιστατικό.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι κατηγορούμενοι κατέβηκαν από το πρώτο αυτοκίνητο στην Πλαστήρα, και με την Α.Γ. και τον Ο.Τ. είδαν από μακριά τον Άλκη και την παρέα του. «Ήταν μαυροντυμένοι, είπαμε να τους κάνουμε μια ερώτηση. Ο Α.Γ. τους ρώτησε “τι ομάδα είστε” και αυτοί απάντησαν “Άρης ρε π…”». Τόνισε ότι σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο και οι τρεις επιβαίνοντες από το Polo που είχε στρίψει στην Θ. Γαζή.




«Είδα κάποιους να έρχονται απειλητικά προς το μέρος μας»

«Ήταν όρθιοι. Μάλλον κατάλαβαν ότι ήμασταν οπαδοί άλλης ομάδας. Ο Α.Γ. πέρασε την καγκελόπορτα και τον χτύπησε με τον κράνος ένας από τους φίλους του Άλκη. Είδα τον Γ.Κ να χτυπά με το δρεπάνι το Δ.Κ. και ο Α.Γ. έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε τον Ά.Β. Κυνήγησα τον Κ.», είπε ο 21χρονος συνεχίζοντας την απολογία του και πρόσθεσε ότι «όπως έτρεχα, είδα κάποιους να έρχονται απειλητικά προς το μέρος μας. Γύρισα πίσω να φωνάξω τον Α.Γ. και του είπα “πάμε να φύγουμε”». «Θέλαμε να επιβληθούμε σαν ομάδα. Εκείνη την στιγμή μου βγήκε να κυνηγήσω τον έναν», ανέφερε επίσης.

Μετά το περιστατικό, ο 21χρονος διέφυγε στην Αλβανία. Όπως κατέθεσε σήμερα ενώπιον της έδρας, ήταν προγραμματισμένο να φύγει. Μάλιστα, τόνισε ότι εκεί εξομολογήθηκε στους γονείς του την εμπλοκή του στο συμβάν, συμβουλεύτηκαν δικηγόρο και αποφάσισε να παραδοθεί αρχικά στις αλβανικές αρχές και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Μετά το συμβάν πήγα σπίτι φοβισμένος και πήγα στο δωμάτιο μου, δεν μίλησα στη μητέρα μου. Δεν είχα το θάρρος να πω στον πατέρα μου ένα τέτοιο τρομερό συμβάν. Ήταν προγραμματισμένο να πάω στην Αλβανία να επισκεφτώ την γιαγιά μου. Με έβλεπαν ότι ήμουν αμήχανος και έλεγα στους γονείς μου ότι χώρισα με την κοπέλα μου. Ο πατέρας μου με συμβούλεψε να παραδοθώ. Μετά από κάποιες ημέρες παραδόθηκα στις αλβανικές αρχές. Πήγα στα σύνορα και παραδόθηκα. Ήξερα ότι είχαν προφυλακιστεί οι υπόλοιποι», ανέφερε ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ο 21χρονος.

Με την κατάθεση και του τέταρτου κατηγορουμένου ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επιβαινόντων στο πρώτο αυτοκίνητο. Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 5/5.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This