Η στιγμή του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη – Δεν σταματούν οι μετασεισμοί

Δείτε το βίντεο - Η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού για την επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα

Must Read

Σε επιφυλακή είναι οι κάτοικοι της Κρήτης και ιδιαίτερα της περιοχής της Μεσαράς, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης.

Η δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου και έγινε αισθητή μέχρι τα τουρκικά παράλια, ακόμα και μέχρι τη Χαλκίδα, σύμφωνα με αναφορές πολιτών.

Το cretalive.gr εξασφάλισε ένα βίντεο από τις Μοίρες, το οποίο έχει καταγράψει ακριβώς τη στιγμή του σεισμού:

Η γη πάντως δεν λέει να σταματήσει να τρέμει στην Κρήτη και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 5,1 Ρίχτερ και μέχρι τα μεσάνυχτα, είχαν σημειωθεί στην περιοχή εννέα μετασεισμοί, με τους ισχυρότερους να έχουν μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, 3,1 Ρίχτερ και 3,2 Ρίχτερ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού

«Μετά από επικοινωνία με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής κι Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, ενημερωθήκαμε για τα εξής: 

Ο σεισμός έγινε Νοτιοδυτικά της πόλης των Μοιρών, ήταν 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κι εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.

Λόγω της έντονης και συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας που επικρατεί, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι που πιθανά έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να ενημερώσουν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού στο τηλέφωνο 6932302043.

Τουλάχιστον για την σημερινή νύχτα επίσης κι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Αρχές, οι κάτοικοι που έχουν διαπιστώσει καταστροφές στα σπίτια τους παρακαλούνται να απομακρυνθούν από αυτά.

Τονίζεται ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, παραμένουν σε καθεστώς πλήρους επιφυλακής. Ο Δήμος Φαιστού και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία κι επαφή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και παρακολουθούν από κοινού το φαινόμενο και την εξέλιξη του. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα ακολουθήσουν πρόσθετες οδηγίες».

Διαβάστε ακόμα:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This