«Ταρακουνήθηκε» και πάλι η Κρήτη – Σεισμός και στην Σκιάθο

Πολύ συχνή η «επίσκεψη» του Εγκέλαδου

Must Read

Δεν σταματά να «σείεται» η γη στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα, στις 6.30 το πρωί νέα δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ νότια-νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19,6 χλμ.

Χθες το πρωί είχε συμβεί κοντά στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης ένας μετασεισμός 4.5 Ρίχτερ. Ο Ευθύμιος Λέκκας που έχει μεταβεί στο νησί από την Πέμπτη, μιλώντας για το φαινόμενο των συνεχόμενων δονήσεων, τόνισε ότι εκτονώνεται το φαινόμενο.

Σεισμός και στην Σκιάθο

Νωρίτερα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναστατώθηκαν και οι κάτοικοι στην Σκιάθο καθώς δέχθηκαν την «επίσκεψη» του Εγκέλαδου με ένα σεισμό μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 14 χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Σκιάθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,5 χλμ.

Δείτε επίσης:

Ε. Λέκκας για μετασεισμούς στην Κρήτη: «Εκτονώνεται το φαινόμενο»

Συνεχίζει να «κουνιέται» η Κρήτη – Σεισμός τα ξημερώματα κοντά στις Μοίρες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This