Γενικός Γραμματέας Υπ. Εσωτερικών: «Στις 21.00 το 80% του αποτελέσματος»

Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία αφού κλείσουν οι κάλπες

Must Read

Στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η διαδικασία αφού κλείσουν οι κάλπες αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε ότι υπήρχαν μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ, ωστόσο, τελικά η διαδικασία κυλάει ομαλά.

Σχετικά με την διαδικασία, είπε πως μετά το κλείσιμο της κάλπης θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα.

Περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του Υπουργείου.

Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος ενώ μισή ώρα αργότερα στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80 % του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια.

Έως τις 22.00 η εκτίμηση του αποτελέσματος θα επικαιροποιηθεί ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Ο κ. Σταυριανουδάκης μίλησε και για το πως θα επιτευχθεί η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως είπε αυτό γίνεται εφικτό εξαιτίας της πλήρους κάλυψης όλων των εκλογικών τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Δείτε τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα:

Δείτε επίσης:

Ο κύβος ερρίφθη

Εκλογές 2023: Υπό τους ήχους… κλαρίνων ψηφίζουν οι πολίτες στη Λάρισα!

Εxit Poll σε φούρνο στην Κοζάνη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This