«Τρομοκρατία μέχρι θανάτου» – Χαμός και συλλήψεις κατοίκων στην Κοζάνη για το φωτοβολταϊκό πάρκο

Αστυνομικοί πήραν σηκωτό πολίτη - Ένας τραυματίας

Must Read

Επεισόδια με συλλήψεις κατοίκων σημειώθηκαν σήμερα στην Καλαμιά Κοζάνης, σε διαμαρτυρία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Καλαμιάς, που από νωρίς το πρωί είχαν παραταχθεί στο χώρο, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρίας που εργάζονται στην διάνοιξη του πεδίου, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ τέσσερις άλλοι συνελήφθησαν και αυτή την ώρα κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης. Έξω από το κτίριο της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση των συγχωριανών τους.

«Τρομοκρατική επίθεση μέχρι θανάτου» ακούγεται να λέει κάτοικος μιλώντας στην κάμερα του Kozan.gr.

Το υπό κατασκευή Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης είναι ισχύος 45 MW και καταλαμβάνει μια έκταση 730 στρεμμάτων σε περίμετρο 180 μοιρών και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το χωριό. Οι κάτοικοι που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, «η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This