Πλήρης συσκότιση για τις διώξεις των «γαλάζιων» στελεχών του ΟΣΕ

Must Read

Προ 24ωρου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, σε τρία στελέχη του ΟΣΕ: τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπύρο Πατέρα, αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ, Αθανάσιο Κοττάρα και Στυλιανή Κολιοπουλου.

Οι τρεις κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.




Όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τα δύο μέλη της Επιτροπής, όταν αξιολογήθηκε ο υποψήφιος σταθμάρχης, δεν υπήρχε όριο ηλικίας, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ, ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα και ότι απλά επικύρωσε όσα εισηγήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης.




Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο (αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή), το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος  Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου!

Ο Σπύρος Πατέρας, τοποθετήθηκε στη θέση του Προέδρου του ΟΣΕ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στις 14 Ιανουαρίου 2021, ενώ τα δύο μέλη φέρεται να είχαν ενεργό εμπλοκή στο «γαλάζιο» ρουσφέτι της μετάταξης του σταθμάρχη.

Ακριβώς αυτή η «γαλάζια» απόχρωση στην όλη ιστορία με τις εγκληματικές ευθύνες που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία με την απώλεια τουλάχιστον 57 ψυχών, είναι που τεχνηέντως αγνοείται

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This