Έγκλημα στα Τέμπη: Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες δεν κατάφεραν να «διαβάσουν» το καταγραφικό της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Την εξαγωγή των δεδομένων θα αναλάβει, πλέον, ειδική υπηρεσία στην Αθήνα

Must Read

Άκαρπες αποδείχτηκαν οι προσπάθειες των Ιταλών εμπειρογνωμόνων να αντλήσουν στοιχεία από το καταγραφικό της μοιραίας αμαξοστοιχίας του Intercity, η οποία συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τουλάχιστον 57 επιβατών.

Οι τέσσερις Ιταλοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα μαζί με δύο δικαστικούς εμπειρογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος, επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στο να διαβάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που περιέχει στοιχεία που αφορούν στις ακριβείς συνθήκες, πριν από τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων. Ωστόσο, λόγω τεχνικών θεμάτων, δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους.

Ως εκ τούτου, ύστερα από σύσκεψη στο γραφείο του εφέτη ανακριτή με τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες, αποφασίστηκε το καταγραφικό να σταλεί από τη Λάρισα σε ειδική υπηρεσία στην Αθήνα, η οποία και θα αναλάβει να εξάγει τα δεδομένα του καταγραφικού, για να τα παραδώσει, κατόπιν, στους εμπειρογνώμονες και τον εφέτη ανακριτή, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Στη συνέχεια και αφού «διαβαστούν» τα δεδομένα, θα συνταχθεί έκθεση που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι θα ανοίξει και η «βεντάλια» των διώξεων, καθώς από τα συμπεράσματά των εμπειρογνωμόνων θα αποδειχθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη. Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα 29/5, ασκήθηκε στα στελέχη του ΟΣΕ ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This