Περιπέτεια για νεαρούς που έκλεψαν βάρκα και…χάθηκαν – Η ανακοίνωση του λιμενικού

Η...τρέλα που ήθελαν να κάνουν δεν τους βγήκε σε καλό

Must Read

Αναπάντεχη εξέλιξη είχε μια…τρέλα που θέλησαν να κάνουν ένας 23χρονος Έλληνας και ένας συνομήλικος του αλλοδαπός από την Σλοβενία στη Χερσόνησο της Κρήτης, το βράδυ της Τετάρτης, όταν έκλεψαν μια βάρκα και θέλησαν να πάνε μια βόλτα στην θάλασσα.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν υπήρξε ενημέρωση στο λιμενικό για μια αγνοούμενη βάρκα.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία και από ξηράς επιχείρησαν τρία περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελικά οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους στις 7.30 σήμερα το πρωί στη λέμβο, η οποία έπλεε ακυβέρνητη.

Οι δύο νεαροί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, προσπάθησαν να πάνε στη νησίδα  Ντία που απέχει 7 ναυτικά μίλια από τη στεριά, όμως έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Ηρακλείου, από όπου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο.

Δείτε το βίντεο του λιμενικού:

Η υπόθεση πήρε και άλλες διαστάσεις καθώς οι νεαροί ανέβασαν story στο Instagram στην οποία ενημέρωναν τους διαδικτυακούς τους φίλους ότι έκλεψαν την βάρκα!

Μάλιστα, ανέφεραν και τον προορισμό που ήθελαν να πάνε. Στην πορεία, όμως, οι δύο 23χρονοι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Αφού συνέλθουν από την περιπέτειά τους οι νεαροί θα βρεθούν ενώπιον των αρχών.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα σκάφη από την οποία έκλεψαν την βάρκα έκανε καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων, χωρίς να έχει προφανώς ιδέα για το τι είχε συμβεί.

Δείτε την ανακοίνωση του λιμενικού:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για αγνοούμενη βάρκα, χωρις κουπιά ή μηχανή με επιβαίνοντες έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 23χρονο αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανάληψης Ηρακλείου και ν. Δία. Προσπάθησαν να πανε στη νησίδα που απέχει 7 ναυτικά μίλια απο τη στεριά. Το Λιμενικό ειδοποίησε ένας φίλος τους λέγοντας ότι δεν είχαν δώσεις σημεία ζωής.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν τρία περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρωινές ώρες σήμερα, η λέμβος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητη, βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού κατά των υπαιτίων.

Δείτε βίντεο:







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This