Κολωνός: Επτά νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Στα χέρια των Αρχών δύο Έλληνες και πέντε αλλοδαποί που εμπλέκονται στην υπόθεση φρίκης

Must Read

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται άλλοι 7 άνδρες που συνελήφθησαν για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που έπεσε θύμα του κυκλώματος με «εγκέφαλο» τον Ηλία Μίχο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. 7 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες και 6 αλλοδαποί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, μέχρι στιγμής, γύρω από το θέμα επικρατεί «σιωπή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας και καταλήγει: «Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Προ ημερών, είχε γίνει γνωστό ότι δύο Έλληνες και έξι αλλοδαποί βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας και σε βάρος τους θα εκδίδονταν εντάλματα σύλληψης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 31 άτομα, ανάμεσά τους και η μητέρα της 12χρονης.

Η 12χρονη στην έκτη κατά σειρά κατάθεσή της φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, που οδήγησαν τις Aρχές στην ταυτοποίηση των συγκεκριμένων 8 ατόμων.

Από πλευράς του ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, είχε κάνει λόγο για μεγάλη καθυστέρηση: «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η καθυστέρηση που υπάρχει. Δεν έχουν καν κληθεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχει υποδείξει το παιδί. Έχει δώσει όλα τα στοιχεία και είναι πολύ εύκολο για τις ανακριτικές αρχές να βρουν τους συγκεκριμένους άνδρες».

Απαγόρευσαν στη 12χρονη να βλέπει τη μητέρα της στη φυλακή!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο εισαγγελέας της φυλακής όπου βρίσκεται έγκλειστη η μητέρα της 12χρονης, τής απαγόρευσε να την επισκέπτεται! 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε η θεία του 12χρονου κοριτσιού, μετά την απόφαση του εισαγγελέα να πάψει το κορίτσι να βλέπει τη μητέρα του στη φυλακή, η 12χρονη φέρεται να της είπε «δεν αντέχω άλλο να ζω». Η θεία της μικρής, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας, τονίζει πως το παιδί είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την εισήγησή μου, που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και τη ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης, που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν», εξομολογήθηκε η θεία της 12χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο»

«Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω, αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία, δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι, όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της», πρόσθεσε η θεία του κοριτσιού.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, ανέφερε ότι το παιδί θεωρεί ότι τιμωρείται. Οπως είπε, ζήτησε ακρόαση από τον εισαγγελέα φυλακών και πως, μέχρι στιγμής, τούς έχει δοθεί μόνο προφορική αιτιολογία για την απαγόρευση του να βλέπει τόσο η 12χρονη, όσο και ο αδερφός της τη μητέρα τους. Η αιτιολογία ήταν ότι έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τη μητέρα και ότι πρόκειται για θύτη – θύμα.

Ο σωφρονιστικός κώδικας δεν προβλέπει κάποια τέτοια απαγόρευση

Ωστόσο, όπως επισήμανε η κα Ταραχοπούλου, η μητέρα του κοριτσιού έχει προφυλακιστεί, δεν έχει καταδικαστεί για την υπόθεση, ενώ, παράλληλα, ο σωφρονιστικός κώδικας δεν προβλέπει κάποια τέτοια απαγόρευση, αφού αυτό που κρίνει είναι ο βαθμός συγγένειας. Επίσης, τη φυσική συνάντησή τους την επιζητούν και η 12χρονη και η μητέρα της, αλλά ακόμη και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος συνιστά το παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθά τη ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση.

«Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με τα όσα προβλέπει και ο σωφρονιστικός κώδικας, απαγορεύτηκε στο παιδί και στον αδερφό της -που βρίσκονται μαζί με την θεία- να επισκέπτονται την μητέρα τους. Ζητήσαμε ακρόαση από τον εισαγγελέα των φυλακών, τού υποβάλλουμε την γνωμάτευση της παιδοψυχιάτρου που παρακολουθεί το παιδί από το δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί από το κράτος», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή η κα Ταραχοπούλου.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This