Θεσσαλονίκη: Ενώπιον της δικαιοσύνης ο οδηγός που παρέσυρε την Έμμα

Τι αναφέρει το βούλευμα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος

Must Read

Το φως της δημοσιότητας βλέπει και πάλι η υπόθεση της φονικής παράσυρσης της 21χρονης Εμμανουέλας (Έμμας) Καριωτάκη στην Θεσσαλονίκη, η οποία σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί ο 27χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την άτυχη φοιτήτρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στο ύψος της Καμάρας).

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται των ποινικών της ευθυνών η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος (κατηγορείτο για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη).

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του επίδικου αυτοκινήτου.

Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

Δείτε επίσης:

Μητέρα Έμμας: «Παρακαλούσα για θαύμα, ο οδηγός θα έπρεπε να είναι φυλακή»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This