Κατεδαφίσεις για τα μάτια του κόσμου στη Μύκονο

Παραμένουν οι αυθαίρετες σουίτες για να αράζουν τα «γερά πορτοφόλια» - Τιμές για λιποθυμίες

Συντάκτης: Newsroom

Για τα μάτια του κόσμου μπήκαν… μπουλντόζες την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού στο εμβληματικό beach bar και εστιατόριο Nammos στη Μύκονο, καθώς γκρεμίστηκαν μόνο βοηθητικοί χώροι, ενώ παραμένουν οι αυθαίρετες σουίτες όπου κάνουν τις διακοπές τους οι rich & famous δίπλα στο κύμα.

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλία Ψαρού έγινε αυτοβούλως από την ίδια την επιχείρηση, η οποία ήθελε να αξιοποιήσει «παράθυρο» του νόμου για τη μείωση των προστίμων, ώστε να επαναλειτουργήσει σαν να μη συνέβη τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Οι μπουλντόζες κατεδάφισαν μόνο αυθαίρετους βοηθητικούς χώρους, ενώ φορτηγά απομάκρυναν τα μπάζα από την παραλία. Οι κατεδαφίσεις έγιναν καθώς απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση που είχαν υποβάλει οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για αναστολή της κατεδάφισης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής τους. Χθες κατεδαφίστηκαν ελάχιστα από τα αυθαίρετα που έχουν διαπιστώσει οι επιθεωρητές.

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Πρόκειται για βοηθητικούς χώρους για τους οποίους έχει εκδοθεί τελεσίδικο πρωτόκολλο κατεδάφισης, καθώς εντοπίστηκαν να χτίζονται επ’ αυτοφώρω από τους επιθεωρητές Δόμησης Περιβάλλοντος που είχαν πάει τον περασμένο μήνα στο νησί για να ελέγξουν καταγγελίες, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό αρχαιολόγου.

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Ομως, παρά τις κατεδαφίσεις των βοηθητικών χώρων μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στους φωτογραφικούς φακούς, δεν γκρεμίστηκαν αυθαίρετα κτίρια άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκονται στη δυτική πλευρά της παραλίας. Συγκεκριμένα, οι επιθεωρητές έχουν καταγράψει τα ακόλουθα αυθαίρετα:

  • Διώροφο κτίριο επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού, με τμήματα του κτιρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στον νόμο για τα αυθαίρετα ως ανεγερθέν… προ του 2011. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές, χτίζεται ακόμα και προφανώς η δήλωση υπαγωγής δεν ταυτίζεται με τη σημερινή του εικόνα... Μάλιστα, την ημέρα ελέγχου το κτίριο ήταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  • Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39 τ.μ.) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτίριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης», ενώ κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτίριο ήταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων...
  • Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τ.μ. (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα από το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.
  • Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5-1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό. Η επιχείρηση ανέλαβε αυτοβούλως να κατεδαφίσει δύο παράνομες δεξαμενές, δύο κοντέινερ και ένα κτίσμα 30 τ.μ.

Για τα αυθαίρετα κτίσματα 520 και 39 τ.μ. εκκρεμεί η οριστική έκθεση αυτοψίας των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να εκδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης. Οι κατεδαφίσεις μόνο των βοηθητικών χώρων, και μάλιστα από την ίδια την επιχείρηση, προκειμένου να διαγραφεί το τσουχτερό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Nammos, προκάλεσαν τις αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών της Μυκόνου. «Αφού ξεκίνησαν τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν κοιτάνε να μαζευτούν παρά κοιτάνε τα “παράθυρα” να δουλέψουν. Ενα μαύρο χάλι» σχολίασε κάτοικος της Μυκόνου.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, αν όμως ξαναμπαίνουμε πάλι στη διαδικασία “μπαίνουμε από το παράθυρο”, “μπαίνουμε από το υπόγειο”, πάμε πάλι για τα ίδια» συμπληρώνει επιχειρηματίας του νησιού. «Μας δουλεύουν κανονικά. Αριστερά οι σουίτες όλες είναι πάνω στο νερό και χτίστηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αυτές θα τις αφήσουν όρθιες;» αναρωτιέται άλλος επιχειρηματίας.

«Φρέσκες» καταγγελίες τουριστών για το DK Oyster

Διεθνώς ρεζίλι κινδυνεύει να γίνει για άλλη μια χρονιά η χώρα μας, καθώς ούτε φέτος λείπουν οι αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα εξωφρενικά ποσά που χρεώνουν ορισμένοι επιχειρηματίες στη Μύκονο, η οποία έχει φτάσει να γίνει συνώνυμη της απλησίαστης πολυτέλειας!

Οι νιόπαντροι Λίντσεϊ και Αλεξ

Η χλιδή που χαρακτηρίζει το νησί των ανέμων αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς, από τη διαμονή, το φαγητό και το ποτό, μέχρι την τιμή της ξαπλώστρας στις οργανωμένες πλαζ, οι οποίες κάθε καλοκαίρι «βουλιάζουν» από τουρίστες που πληρώνουν… χρυσάφι για μια βουτιά! Την ίδια ώρα κάποιοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται το κλίμα πολυτέλειας που επικρατεί στο νησί για να χρεώνουν εξωφρενικά ποσά και να «θησαυρίζουν»!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «περίφημο», πλέον, εστιατόριο με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στον Πλατύ Γιαλό, που βρίσκεται και φέτος στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, καθώς φέρεται ότι έχει δεχθεί δεκάδες δυσμενείς κριτικές για υπερβολική χρέωση των γευμάτων και των ποτών που προσφέρει.

Οπως ισχυρίζονται Βρετανοί παραθεριστές, το παραλιακό εστιατόριο DK Oyster είναι μια «απάτη» που παρασύρει τους τουρίστες στο εσωτερικό του, προτού τους παρουσιάσει λογαριασμούς ύψους έως και 1.200 ευρώ! Σε δημοσίευμα της «Daily Mail» αναφέρεται, επίσης, πως για το συγκεκριμένο εστιατόριο «έχει γίνει μια σειρά παραπόνων από πελάτες που δεν γνώριζαν τις υψηλές τιμές για τα γεύματα και τα ποτά».

Κατακραυγή

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επεισόδιο που προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή είχε γίνει το καλοκαίρι του 2019, όταν σε κριτική του στο Tripadvisor ένας Αμερικανός τουρίστας έγραψε ότι κλήθηκε να πληρώσει 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπίρες. Ωστόσο, η φήμη του παραλιακού εστιατορίου ταξίδεψε σε ολόκληρο τον πλανήτη τον περσινό Μάιο, όταν η Αμερικανίδα Μπρέντα Μούλτον και η 19χρονη κόρη της πλήρωσαν με το «ζόρι» 600 ευρώ για ένα πιάτο καβουροπόδαρα και δύο κοκτέιλ!

Ντέιβιντ Μπίτεν

Αν και οι δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση και με εντολή του τότε υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια έγινε έλεγχος στην επιχείρηση, που οδήγησε στην επιβολή προστίμου ύψους 31.000 ευρώ, οι ιδιοκτήτες της δεν… έβαλαν μυαλό. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη μαρτυρία Καναδών τουριστών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν περίπου 600 δολάρια για ένα πιάτο στρείδια, ένα ζευγάρι Βρετανών κατήγγειλε ότι έπαθε το σοκ της ζωής του όταν τους δόθηκε ο λογαριασμός στο beach bar του εστιατορίου.

Ειδικότερα, όπως περιγράφεται σε σχετικό δημοσίευμα, οι νιόπαντροι Λίντσεϊ και Αλεξ πέρασαν από το εστιατόριο για ένα γρήγορο σνακ, όμως στο τέλος παρήγγειλαν στρείδια. «Μας είπαν αμέσως “θέλετε στρείδια;” Ηταν πολύ επιθετικοί. Είπαμε “ναι” και εκείνος (ενν. ο σερβιτόρος) είπε “μια ντουζίνα;” Οπότε είπαμε “ναι”, γιατί μια ντουζίνα είναι μια τυπική παραγγελία» ισχυρίστηκε η Λίντσεϊ Μπριν, προσθέτοντας πως οι σερβιτόροι οδήγησαν τον σύζυγό της σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του καταστήματος, όπου του έδωσαν τον λογαριασμό, ύψους άνω των 400 ευρώ!

Παρόμοια είναι και η ιστορία της 43χρονης Σέριλ, η οποία ισχυρίστηκε ότι η παρέα της παραπλανήθηκε και πλήρωσε πάνω από 1.500 ευρώ για δύο πιάτα, μία σαλάτα και ψωμί. Η Τζέσικα και ο Ανταμ, πάλι, υποστήριξαν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν «800 ευρώ για δύο ποτά, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια σαλάτα στο γνωστό εστιατόριο». Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», o γεννημένος στη Γαλλία Ντέιβιντ Μπίτεν δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε τον λογαριασμό ύψους 1.205,60 ευρώ για ένα μπουκάλι κρασί, δυο μη αλκοολούχες Pina Colada, λίγα καλαμάρια που ήταν «σαν λάστιχο» και ζυμαρικά «που δεν τρώγονταν»! Υποστήριξε, δε, πως όταν τσέκαρε τον τραπεζικό του λογαριασμό, διαπίστωσε ότι το εστιατόριο τού είχε κρατήσει 1.387,59 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kαμμένος για τον χειριστή του ελικοπτέρου: «Εξαιρετικός άνθρωπος και αξιωματικός ο Μιχάλης Λάμπος»

Ανάρτηση για την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια και τον χειριστή που είχε υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκανε ο πρώην υπ. Άμυνας, Πάνος Καμμένος.«Εξαιρετικός...

Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ο πρόεδρος του Σωτήριου Λάρισας διασώζει σκυλάκι

Μπορεί να χρειάστηκε να εγκαταλείψουν για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το χωριό τους οι κάτοικοι στο Σωτήριο της Λάρισας και να...

Αποκάλυψη: Έτσι βρoμίζει ο Θερμαϊκός

Φοβερές αποκαλύψεις για το νερό της Θεσσαλονίκης, που καταλήγει στα σπίτια, αλλά προέρχεται από ένα «θανατηφόρο κοκτέιλ», έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος...

Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του φούρνου στο Γαλάτσι: «Μου έβαλαν το όπλο στα δόντια!»

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των τριών ληστών που μπήκαν χαράματα στον φούρνο που διατηρεί στο Γαλάτσι περιέγραψε ο ιδιοκτήτης.Όπως αναφέρει οι...

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Περίεργη συμπεριφορά στον αέρα» – Και βατραχάνθρωποι στις έρευνες

Αγωνία για τον κυβερνήτη - Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Καθημερινή κόλαση στους δρόμους της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος

Πτέραρχος για πτώση ελικοπτέρου: «Αν είχε χαμηλή νέφωση και έντονη βροχή δεν έπρεπε να...

Στις άσχημες συνθήκες του καιρού που κανονικά θα έπρεπε να αποτρέψουν την απογείωση του ελικοπτέρου που συνετρίβη λίγο νωρίτερα στην παραλία Αχλάδι στην Βόρεια...

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε οπαδική επίθεση

Η υπόθεση ήταν εκκρεμής για πάνω από 7 μήνες

«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Το κίνητρο ήταν η εκδίκηση»!

Χωρίς τον καταδικασμένο σε ισόβια, καθ΄ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν, ολοκληρώνεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές βροχές στην Αθήνα από το μεσημέρι

Την Αττική αναμένεται να «χτυπήσει» από το μεσημέρι η κακοκαιρία Elias σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού...

Συναγερμός στη Βόρεια Εύβοια: Έπεσε ελικόπτερο! Η στιγμή της πτώσης

Ήταν ιδιωτικό και είχε ξεκινήσει από Αφίδνες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Κομάντος και πεζοναύτες απεγκλώβισαν κατοίκους όλη τη νύχτα στο Βόλο

Τεράστια ήταν η βοήθεια που πρόσφεραν όλη τη νύχτα χθες οι δυνάμεις που επιστράτευσε το ΓΕΕΘΑ για να στείλει στον Βόλο που «χτυπήθηκε» σφοδρά...

Γαλάτσι: Ληστές έδεσαν ιδιοκτήτη φούρνου και υπάλληλο

Στιγμές που σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν έζησαν τα ξημερώματα ο ιδιοκτήτης ενός φούρνου στο Γαλάτσι και ένας υπάλληλος που βρισκόταν στο χώρο.Περίπου στις 4...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» των New York Times για σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Σάλο έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» το οποίο αναφέρεται σε έρευνα των ΝΥΤ, που αναμένεται να δημοσιευτεί, η οποία εμπλέκει...

Βρήκαν νεκρό τον 25χρονο που είχε εξαφανιστεί στην Κυψέλη

Τραγική ήταν η κατάληξη στις έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου Βαγγέλη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Κυψέλη πριν από μια...

«Χθες το πρωί σκότωσαν τον μπαμπά μου» – Συγκλονίζει η κόρη του 51χρονου στη Σαντορίνη

Μουδιασμένη είναι η Σαντορίνη μετά από την τραγική κατάληξη του καβγά ανάμεσα σε δύο εργαζόμενους που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 51χρονου...

Το Newsbreak αποκαλύπτει και γκρεμίζει ολόκληρο το κατηγορητήριο του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Το Newsbreak έχει στα χέρια του και παρουσιάζει σήμερα τη δικογραφία που αφορά τον φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Από το πλήρες κείμενο προκύπτουν σοβαρές...

Εδώ κρυβόταν ο 38χρονος πατροκτόνος – «Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Άρτας η δολοφονία ενός 65χρονου άνδρα από τον 38χρονο γιο του, τους οποίους οι Αρχές αναζητούσαν εδώ...

Έκκληση του Αχιλλέα Μπέου για την κατάσταση στον Βόλο: «Κλειστείτε σπίτια σας, ανεβείτε σε ορόφους»!

Δυστυχώς ανεξέλεγκτη δείχνει να είναι η κατάσταση στον Βόλο, με την κακοκαιρία Elias να πλήττει την περιοχή.Νωρίτερα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112...

Χείμαρρος η Super Κική! «Κατακρεουργεί» τη Ζήνα Κουτσελίνη και τον Γιώργο Λιάγκα: «Eίσαι συνένοχος δολοφόνος»

H Super Κική είναι ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια της και αυτό που σκέφτεται θα το πει χωρίς να την νοιάζουν (μάλλον)...

Σάλος με το ιπτάμενο πέος σε σταθμό του μετρό! Με ανοιχτό το στόμα επιβάτες και εργαζόμενοι

Σάλος προκλήθηκε χθες στον σταθμό του μετρό στον Ελαιώνα, όταν εργαζόμενοι και επιβάτες αντίκρισαν από την οροφή να κρέμονται μπαλόνια στη μορφή του... ανδρικού...
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ