Δίκη δολοφονίας Άλκη: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας – «Ένοχοι και οι 12» κατηγορούμενοι

«Εάν δεν έρχονταν οι Αρειανοί, το επεισόδιο θα έληγε με δύο νεκρούς»,

Must Read

Έξι ολόκληρες ώρες κράτησε η αγόρευση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται οι 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και του σοβαρού τραυματισμού των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Η μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως διακόπηκε για την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όχι, πάντως, προτού η ίδια επιρρίψει ευθύνες και στους 12 κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας πως «η επίθεση των 12 νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ, ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ οι δράστες είχαν κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων. Αν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς, θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοιαΣυνέχισαν, όμως, μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του “εγώ” τους».




Στο πλαίσιο της αγόρευσής της, η κα Κλιάμπα αναφέρθηκε ξεχωριστά σε καθέναν από τους 12 κατηγορούμενους και στο βαθμό συμμετοχής τους. Τοποθέτησε στο σημείο του εγκλήματος –αποδίδοντας συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη– όλους τους κατηγορούμενους, εκτός από τον 1ο, 6ο και τον 8ο, για τους οποίους είπε ότι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος, λόγω χρόνου, όμως πρόσθεσε πως η παρουσία τους ήταν καθοριστική για την θανατηφόρα επίθεση.

Για τον 10ο κατηγορούμενο που κρατούσε το δρεπάνι, είπε ότι ενήργησε με «οργή και μίσος», χτυπώντας «αλύπητα» τον Άλκη και τα άλλα δύο θύματα, για να πάρει εκδίκηση για προγενέστερο επεισόδιο, όπου ο ίδιος υπήρξε θύμα. Όσον αφορά τον 12ο κατηγορούμενο, που απολογούμενος είχε πει ότι έκανε τον «ταξιτζή», η εισαγγελέας σημείωσε ότι συμμετείχε ενεργά, επί 37 δευτερόλεπτα, στην επίθεση.

«Για τον θάνατο του Άλκη φταίνε όλοι, ανάλογα με τη συμμετοχή τους», πρόσθεσε η ίδια, χαρακτηρίζοντας τους 12 κατηγορούμενους ως «εγκληματικές φυσιογνωμίες», παρόλο που οι ίδιοι «επιχείρησαν να παρουσιαστούν ως καλά παιδιά». Για τον τραυματισμό του κολλητού φίλου του Άλκη, η εισαγγελέας είπε ότι «λίγο απείχε από τον θάνατο», τονίζοντας ότι, εάν δεν έρχονταν οι Αρειανοί, «το επεισόδιο θα έληγε με δύο νεκρούς».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This