Η Ελλάδα στο έλεος των πύρινων μετώπων – Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Σε άμεση ετοιμότητα Λιμενικό Σώμα, τουριστικά και ιδιωτικά σκάφη - Φιλοξενία σε ξενοδοχεία για τους πυρόπληκτους

Must Read

Ο ήλιος έδυσε, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν, αλλά τα πύρινα μέτωπα προχωρούν ακάθεκτα σε Ανατολική Αττική, Κορινθία και Βοιωτία, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται διαρκώς και να ανασυντάσσονται, με στόχο να τα δώσουν όλα τώρα που οι άνεμοι έχουν κάπως κοπάσει, με την ελπίδα να περιορίσουν κάποιο από αυτά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην τιτάνια μάχη με τις φωτιές έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή συνολικά 429 πυροσβέστες, 14 πεζοπόρα τμήματα, 138 οχήματα, 25 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα. Η νύχτα προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη στα Μεσόγεια, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει άνιση μάχη με τις φλόγες στο Πάνακτο Βοιωτίας, για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα.

Όσον αφορά στην Ανατολική Αττική, δεκάδες ήταν τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, έχοντας, πάντως, εκκενωθεί προηγουμένως, καθώς οι κάτοικοί τους έλαβαν τουλάχιστον τέσσερα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112. Στην Καλλιθέα Λουτρακίου δε εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με εκατοντάδες παιδιά και ένα κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς προορισμούς.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα είναι το Λιμενικό Σώμα, αλλά και τουριστικά σκάφη και ιδιωτικά ταχύπλοα, για την περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν από θαλάσσης τόσο στην περιοχή του Κουβαρά, όσο και στο Λουτράκι.

«Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται έξι πλωτά του λιμενικού, δύο επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, ένα ιδιωτικό ταχύπλοο, ένα αλιευτικό και ένα ρυμουλκό βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή της Φώκαιας. Επίσης τρία αλιευτικά ένα ιδιωτικό ταχύπλοο στη Βουλιαγμένη και ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος στο Φλοίσβο. Επίσης, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται πέντε πλωτά του λιμενικού στα Ίσθμια προς παροχή συνδρομής αν χρειαστεί στην περιοχή του Λουτρακίου», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Οι πυρόπληκτοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία

Ενημέρωση για τα σημεία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις σημερινές πυρκαγιές, εξέδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις σημερινές πυρκαγιές ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα:

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953 | 08:00 – 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).

Οι πολίτες έχουν και τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών.»

  • Δείτε ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This