Νύχτα αγωνίας σε Μάνδρα και Λουτράκι – Με ακραίες καιρικές συνθήκες ξημερώνει η Τετάρτη

Μόνιμη απειλή οι συνεχείς αναζωπυρώσεις

Must Read

Εκατοντάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, περιουσίες χάθηκαν, ζωάκια κάηκαν ζωντανά, οικισμοί εκκενώθηκαν άρον άρον, αλλά τα πύρινα μέτωπα σε Λουτράκι και Μάνδρα όχι μόνο δεν λένε να κοπάσουν, αλλά απειλούν διαρκώς να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο μέσω των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Ειδικά όσον αφορά στην περιοχή του Λουτρακίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, αυξήθηκε η ένταση των ανέμων και υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Πανόραμα, που βρίσκεται πιο ψηλά από τους Αγίους Θεοδώρους, προς την πλευρά των Γερανίων». Τόνισε δε ότι «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τον στρατό και όλους όσοι συνδράμουν, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να συγκρατήσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί σε άλλα σημεία».


Προς το παρόν η κατάσταση μοιάζει λίγο πολύ ελεγχόμενη, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν σε όλες τις περιοχές όπου μαίνονται οι φωτιές, με στόχο να τις περιορίσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιτυχημένη απώθηση της φωτιάς που απειλούσε τα διυλιστήρια της Motor Oil. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα θα ξεκινήσουν εκ νέου να επιχειρούν, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια εξαιρετικά δύσκολη Τετάρτη, με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και πολύ ισχυρούς ανέμους, συνθήκες που θα ευνοήσουν τη φωτιά.

«Υπεραυξάνεται και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ξημερώνει δύσκολη ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά την τελευταία ενημέρωση για τον πύρινο εφιάλτη, προσθέτοντας πως «ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του, κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, στο πύρινο μέτωπο της Μάνδρας επιχειρούν πλέον 250 πυροσβέστες, οκτώ πεζοπόρα και 75 οχήματα, την ώρα σε εκείνο του Λουτρακίου επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα και 43 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή μηχανημάτων έργων του Στρατού και της Αυτοδιοίκησης, υδροφόρων, αλλά και εθελοντών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις τελευταίες ώρες το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τα Δερβενοχώρια, αφού πέρασε μέσα από διάφορους οικισμούς προκαλώντας ποικίλες καταστροφές, πλέον έχει «σπάσει» στα δύο, με το ένα κομμάτι να κατευθύνεται προς Μέγαρα και το άλλο προς τον οικισμό Άνω Βλυχάδα.

Εντολή για εκκένωση μέσω του 112 δόθηκε στους κατοίκους των οικισμών Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Όθωνας και Ευταξίας, καθώς επίσης στη Νέα Ζωή Μάνδρας, στον Νέο Πόντο, όπου για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύτηκαν και δύο «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ., και στον οικισμό Ποντίων, στη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας. Όσον αφορά τη Νέα Πέραμο, οι κάτοικοί της είχαν λάβει μέσω του 112 εντολή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι σε όλα τα μέτωπα σπεύδουν και ζωόφιλοι εθελοντές, οι οποίοι αναλαμβάνουν να περιθάλψουν τα διάφορα πυρόπληκτα ζώα, καθώς δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πάνω στον πανικό τους να φύγουν από τις απειλούμενες περιοχές τα αφήνουν στο έλεος της φωτιάς.


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This