Καύσωνας: Τηλεργασία και ειδική άδεια στο Δημόσιο για ευπαθείς ομάδες ορίζει νέα εγκύκλιος

Έκκληση για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες για όταν υποχωρήσει ο καύσωνας

Must Read

Με τον καύσωνα να μη λέει να υποχωρήσει, το Υπουργείο Εσωτερικών κυκλοφόρησε νέα εγκύκλιο, στην οποία προβλέπει τηλεργασία στο Δημόσιο κυρίως για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και χρήση ειδικής άδειας όπου αυτό είναι εφικτό, για αύριο, Παρασκευή 21/7, όπου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η -ήδη αφόρητη-  θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει κι άλλο!

Σημειώνεται πως η υπαγωγή εργαζομένων στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον εκάστοτε υπάλληλο, είτε σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας, ή κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης από την οποία προκύπτει η πάθηση. Όσον αφορά στους εργαζόμενους που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι υπηρεσίες Προσωπικού μπορούν εν μέσω καύσωνα είτε να δώσουν οδηγίες για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, είτε για παροχή τηλεργασίας.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17:00). Παράλληλα, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι τυχόν προγραμματισμένα ραντεβού πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες για αύριο Παρασκευή, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This