Νέα Αγχίαλος: Έξαλλη «γαλάζια» αντιπεριφερειάρχης – Όλα λάθος στο συντονισμό!

«Είμαι εξοργισμένη» δήλωσε και επέρριψε ευθύνες στην Πυροσβεστική

Must Read

«Πυρά» εξαπέλυσε η «γαλάζια» αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά της Πυροσβεστικής, μετά τον απόλυτο τρόμο που επικράτησε στη Νέα Αγχίαλο, όταν η φωτιά πέρασε σε αποθήκη με πυρομαχικά της ΠΑ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων τόνισε ότι δεν υπήρχε συντονισμός και έγινε κακή εκτίμηση των γεγονότων, τονίζοντας μάλιστα ότι ήταν «μεγάλη τύχη το γεγονός ότι δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ανέφερε: «Θέλω να κάνω σαφές ότι τον απόλυτο συντονισμό όλων των ενεργειών τον έχει ο επικεφαλής της πυροσβεστικής. Μου ζήτησαν χθες έξι μηχανήματα να έχουμε εκεί στην περιοχή, έστειλα 4 υδροφόρες και δύο γκρέιντερ – πριν από την αρχή του φαινομένου»  σημείωσε και τόνισε: «Αυτά τα μηχανήματα δεν είχαμε δικαίωμα να τα διαχειριστούμε. Δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη ή ακόμα και του αρχηγού του ΑΤΑΔ να διαχειρίζεται τα μηχανήματα που συντονίζουν την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Βάσει νόμου είναι το υπουργείο στο οποίο υπάγεται η πυροσβεστική και ο επικεφαλής ο οποίος συντόνιζε τα πάντα. Την αποκλειστική αρμοδιότητα στην κατάσβεση της φωτιάς την έχει το πυροσβεστικό σώμα και ο επικεφαλής αυτού».

Λάθος από την αρχή έως το τέλος ο συντονισμός

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν είναι ικανοποιημένη από την διαχείριση της κατάστασης απάντησε: «Όχι βέβαια, όχι ικανοποιημένη, ούτε καν συμβιβασμένη δεν είμαι. Θεωρώ ότι ο συντονισμός ήταν λάθος από την αρχή έως το τέλος. Δεν έγιναν έγκαιρες παρεμβάσεις όπως θα έπρεπε, από τη στιγμή που ήξεραν ότι η θερμοκρασιακή αύξηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν χώρο που είναι καταγεγραμμένος ως επικίνδυνος».

Και πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να είχαν κάνει αστακό όλη την περιοχή, να την έχουν θωρακίσει. Δεν πας να σβήσεις την βλάστηση όταν έχεις ένα στρατόπεδο που αν εκραγεί μπορείς να σκοτώσει όλο τον τόπο. Εξοργισμένη είμαι, όχι ικανοποιημένη. Φυσικά όταν είσαι επικεφαλής σε μια τέτοια επιχείρηση πρέπει να προλάβεις το χειρότερο και να μην τα αφήνεις στην τύχη τους».

Ακόμα υποστήριξε ότι «έπρεπε επίσης πριν φτάσουμε εκεί να είχε σβηστεί ήδη το μέτωπο που ήταν το μοναδικό μέτωπο που μπορούσε να προκαλέσει το κακό. Είχε φωτιά μεταξύ Αερινού και Βελεστίνου χθες το πρωί, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Έκαναν ρίψεις δύο Καναντέρ και ένα ελικόπτερο ανά δέκα λεπτά, ξέρετε τι θα καιγόταν αν δεν ήταν εκεί όλα αυτά; Μόνο βλάστηση, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Ε και τι θα γινόταν; Δεν πρέπει κάποιος που είναι συντονιστής να ιεραρχήσει ποιο είναι το βασικότερο;».

«Όλο αυτό χθες έγινε από λάθος συντονισμό και κακή εκτίμηση των γεγονότων. Τελεία» επισήμανε και σημείωσε ότι του υπουργείο πρέπει να λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω.

Δείτε επίσης:

Νέα Αγχίαλος: «Ξηλώνουν» τον διοικητή της 111 ΠΜ για την φωτιά στα πυρομαχικά και τις εκρήξεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This