Ξέσπασμα αστυνομικών: «Εύκολη αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων – Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής»

Αντιδράσεις για το καθολικό «φόρτωμα» του φιάσκο - «Καλούμε τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Must Read

Το αδιαμφισβήτητο επιχειρησιακό φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας στην  υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, η οποία προκλήθηκε από το… σουλάτσο που έκαναν ανενόχλητοι οι Κροάτες (και άλλοι) χούλιγκαν στη μισή Ελλάδα  και σε όλη την Αθήνα -πριν φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξαπολύσουν την καταδρομική τους επίθεση- ακολούθησε ένα άλλο αδιαμφισβήτητο γεγονός: αυτό του… πινγκ πονγκ των ευθυνών.

Παρότι ξεκάθαρες και τεράστιες οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.για την τραγωδία, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτές επιρρίπτονται τεχνηέντως μόνο στην αστυνομία και όχι εκεί που θα έπρεπε επίσης: στα ανώτατα υπηρεσιακά κλιμάκια, αλλά και στην επιβλέπουσα Αρχή τους, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όταν η κλίμακα των ευθυνών αρχίζει και ανεβαίνει, αρχίζουν και τα δεν βλέπω, δεν ακούω, αλλά όχι και τα δεν μιλάω, μιας και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής η ηγεσία του Υπουργείου βγαίνει και λέει (ουσιαστικά) πως δεν ήξερε τι της γίνεται και πως για όλα φταίνε οι τροχονόμοι και κάποιοι άλλοι αστυνομικοί.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται ξανά στην αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου, ενός εξιλαστήριου θύματος, στην πλάτη του οποίου θα φορτωθούν όλα τα στραβά και τα ανάποδα αυτής της υπόθεσης, έτσι ώστε να μείνουν ανέγγιχτες οι υπουργικές καρέκλες, αλλά και το… κατώφλι του Μαξίμου.

Το κακό για τον αποδιοπομπαίο τράγο σε αυτή την ιστορία, είναι ότι πράγματι, φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Το ακόμα χειρότερο, είναι πως πιθανότατα, θα φορτωθεί και τις ευθύνες που δεν του αναλογούν.

«Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής»

Οι ενώσεις των αστυνομικών αρχίζουν σιγά-σιγά και αντιδρούν για όλη αυτή την επίθεση που δικαίως –εν μέρει- δέχονται, αλλά κυρίως, γιατί βλέπουν προς τα πού πηγαίνει η «βαλίτσα».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων (που «επλήγη» αρκετά από τις καρατομήσεις), με τίτλο «Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής», είναι ενδεικτική για το κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται:

«Η ΕΑΥΙ , με αφορμή την δολοφονία ακόμη ενός νέου ανθρώπου εξαιτίας της τυφλής οπαδικής Βίας, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του .

Την στιγμή που ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από αυτό το τραγικό συμβάν, ερωτηματικά προκαλεί σε όλους μας το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και η εύκολη αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και πέραν των ευχών, του επικοινωνιακού χειρισμού του προβλήματος και της λεκτικής καταδίκης της βίας, να λάβουν από κοινού γενναίες αποφάσεις προκειμένου ο Μιχάλης να είναι το τελευταίο θύμα και να μπει ένα οριστικό τέλος στην οπαδική Βία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης ΒΑΓΓΕΛΗΣ Αλέξανδρο».

Πυρ κατά ριπάς




























Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This