«Μεταξά»: Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ απαντά στις καταγγελίες για αναβολή χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο

Must Read

Στις καταγγελίες των εργαζομένων του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» και της ΠΟΕΔΗΝ, που «φωνάζουν» ότι, λόγω της υποχρηματοδότησης, αναβάλλονται χημειοθεραπείες, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως έχουν βγει στην «ζητιανιά» για τροφές και φάρμακα για τους ογκολογικούς ασθενείς, αποφάσισε να απαντήσει η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς & Αιγαίου, κάνοντας ορισμένες διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα, Δευτέρα 4/9, οι 80 χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν κανονικά και αναβλήθηκε μόλις μία κι αυτή για διαδικαστικούς λόγους, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη σίτιση και τη διατροφή των ασθενών στο νοσοκομείο, αφού υπάρχει «επάρκεια αγαθών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Διοίκησης έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την αναβολή θεραπειών σε καρκινοπαθείς, αλλά και την ελλιπή σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», από τη 2η Υ.ΠΕ. διευκρινίζεται ότι:

  • Σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους.
  • Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή.
  • Δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών.
  • Διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενή.»

Ωστόσο, η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ απέφυγε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως την αποκλειστική αρμοδιότητα για τις προμήθειες έχει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, κάτι που σημαίνει πως, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο πάσχει από σοβαρή έλλειψη χρηματοδότησης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοί του, ο διοικητής επωφελείται σε προσωπικό επίπεδο από απευθείας αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This