Ανακοίνωση του «Μεταξά» για την αναβολή επέμβασης σε ασθενή με αναισθησία – Στο χειρουργείο ξανά η γυναίκα

Αδιανόητες συνθήκες στα χειρουργεία της χώρας

Must Read

Ενημέρωση έστω και αργά αναφορικά με την αναβολή σοβαρής χειρουργικής επέμβασης σε ασθενή, στην οποία είχε χορηγηθεί γενική αναισθησία και παρέμεινε επί μια ώρα στο χειρουργικό τραπέζι, εξέδωσε το Νοσοκομείο «Μεταξά».

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, το χειρουργείο ματαιώθηκε λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος, ενώ ενημερώνει ότι ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και η ασθενής με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της και στην συνέχεια οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο.

Αθλιότητες στο νοσοκομείο Μεταξά: Διέκοψαν την επέμβαση καρκινοπαθή λόγω βλάβης!

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρείας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, προσθέτει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας πως ο αναπληρωτής διοικητής, Σαράντος Ευσταθόπουλος, διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς.

Ξανά στο χειρουργείο η ασθενής

Στο χειρουργείο βρέθηκε και πάλι το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ασθενής που νοσηλεύεται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», και διακόπηκε το χειρουργείο της στη μέση, καθώς είχε χαλάσει ο εξαερισμός του χώρου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν σε ματαίωση προγραμματισμένου πολύωρου χειρουργείου, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας, το οποίο δεν ήταν εφικτό να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης.

Η ασθενής είχε λάβει νάρκωση, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται κανονικά το χειρουργείο.

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρίας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς.”

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This