Τραγωδία στα Χανιά: Πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αττικής ο χειριστής του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μάλεμε

Δεμένοι στα καθίσματά τους βρέθηκαν οι δύο επιβαίνοντες μέσα στο αναποδογυρισμένο αεροσκάφος

Must Read

Τραγική κατάληξη είχε η πτήση μικρού μονοκινητήριου αεροσκάφους που απογειώθηκε από την περιοχή της Κωπαΐδας με προορισμό την πόλη των Χανίων, καθώς αργά το απόγευμα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, παρασύροντας στο θάνατο τους δύο επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr, κυβερνήτης του μοιραίου υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου Savannah, ήταν ο πρόεδρος της αερολέσχης. «Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί. Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση», δήλωσε ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων.

Το μοιραίο αεροσκάφος που οδήγησε στο θάνατο τους δύο επιβαίνοντες

Στην ερώτηση, πώς συνέβη το ατύχημα, ο κ. Τζαράκης έκανε την εικασία ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε. «Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια, αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι», δήλωσε συγκεκριμένα.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο Παύλος Λυτινάκης, ο έμπειρος ναυαγοσώστης που τούς βρήκε και τους ανέσυρε, οι δυο άνδρες ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους και δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια για να βγουν. Μάλιστα ανέφερε πως μπορεί να έχασαν τις αισθήσεις τους ή ακόμη και τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση. «Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό, έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, αντί για το αεροδρόμιο Χανίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και, προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν απο τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος. Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία απολύτως βοήθεια, οπότε περιορίστηκαν στο να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες, με τις σορούς τους να μεταφέρονται στο λιμάνι του Κολυμπαρίου, απ’ όπου και διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

*πηγή φωτο: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This