Αύριο, Παρασκευή, θα πιστωθούν προκαταβολές στο πλαίσιο των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους περισσότερους από 33.000 αγρότες που υπέστησαν ζημιές στην φυτική παραγωγή από τις κακοκαιρίες.
Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, αύριο θα καταβληθούν 110 εκατομμύρια. Στις 8 Νοεμβρίου καταβλήθηκαν 16,5 εκατ. ευρώ για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου.
Όπως είπε ο Υπουργός, με εντολή του Πρωθυπουργού και ύστερα από έγκριση της ΕΕ, έχουν μεταφερθεί από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ για την κάλυψη των ζημιών της Θεσσαλίας στον πρωτογενή τομέα, συνολικά 260 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις τιμές που ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ θα γίνουν οι εξής πληρωμές ανά προϊόν:
Βαμβάκι : 140 ευρώ
Αραβόσιτος: 125 ευρώ
Βιομηχανική τομάτα: 500 ευρώ για την Π.Ε. Λάρισας
Μηδική – Τριφύλλια σανός: 100 ευρώ για απώλεια δυο κοπών – 70 ευρώ για απώλεια μίας κοπής
Μήλα : 500 ευρώ
Στις λοιπές καλλιέργειες δενδρώδεις ή μη, οι τιμές θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα προβλέπει την ασφάλιση των συγκεκριμένων παραγωγών.
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr