Θρίλερ με το ναυάγιο στη Λέσβο: «Σβήνουν» οι ελπίδες για τον εντοπισμό σώων

Το μυστήριο με το φορτίου του πλοίου, οι παρατυπίες και ο άγνωστος «προορισμός»

Must Read

Οι ώρες περνούν και οι πιθανότητες λιγοστεύουν ώστε να βρεθούν σώοι οι 12 αγνοούμενοι του μοιραίου φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε την περασμένη Κυριακή στα ανοικτά της Μυτιλήνης. Επί 48 ώρες επιχειρούν στην περιοχή παραπλέοντα σκάφη του Λιμενικού, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα του ΝΑΤΟ.

Το πλοίο βυθίστηκε με 14 ναυτικούς εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχει διασωθεί μόλις ένας, ενώ ένα μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε νεκρός. Αγνοούνται άλλοι 12 ναυτικοί. Το θρίλερ όμως με το ναυάγιο δεν φαίνεται να σταματά εδώ, αφού το φορτίο που κουβαλούσε το πλοίο καλύπτεται από ένα «πέπλο» μυστηρίου. Μάλιστα, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών, καθώς το Raptor βρισκόταν ήδη σε «μαύρη λίστα».

 

 

Αποκαλυπτικό για τις συνθήκες βύθισης του πλοίου ήταν η δημοσίευση βίντεο, που φαίνεται πως έχει πάρει νερά λίγα λεπτά πριν από τη βύθισή του. Στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα τουρκική ιστοσελίδα, ακούγεται ο καπετάνιος να λέει: «Με λαμβάνετε; Με λαμβάνετε; Εδώ…» και το σήμα χάνεται. Έπειτα από κάποια στιγμή το πλοίο βυθίζεται, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχει διασωθεί ένας Αιγύπτιος, να έχει εντοπιστεί ένας νεκρός και να αγνοούνται ακόμη 12 άτομα.

 

Σημειώνεται πως το πλοίο ήταν έμφορτο. Τι μετέφερε; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως προορισμός δεν ήταν η Κωνσταντινούπολη αλλά η Ουκρανία. Το γεγονός ότι δεν ειδοποίησε έγκαιρα ο καπετάνιος για την κατάσταση του πλοίου προκαλεί ερωτήματα αν μετέφερε αλάτι ή κάτι άλλο.

 

 

Το εν λόγω πλοίο ήταν καταχωρισμένο στη μαύρη λίστα των διεθνών αρχών ελέγχου εδώ και 24 μήνες. Αφορμή είχε υπάρξει ένας έλεγχος που είχε γίνει στη Βουλγαρία, όπου είχαν διαπιστωθεί διάφορες παρατυπίες με πιο σημαντική τις παράνομες εγγραφές στο βιβλίο πετρελαίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πλοίο έκανε ακαταχώρητα δρομολόγια, που ερμηνεύεται ως μια ισχυρή ένδειξη ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις λαθρεμπορίου. Τις υπόνοιες που έχουν οι ελληνικές Αρχές έρχεται να συμπληρώσει ο διασωθείς, καθώς μεταξύ των όσων είπε ήταν ότι τελικός προορισμός του πλοίου δεν ήταν η Κωνσταντινούπολη. Είπε δηλαδή ότι στο λιμάνι της θα έκαναν μια στάση για ανεφοδιασμό και το πλοίο είχε τελικό προορισμό την Ουκρανία. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Στη μαύρη λίστα των διεθνών αρχών το πλοίο που βυθίστηκε στη Λέσβο – Είχε προορισμό την Ουκρανία  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This