Ο τράπερ Don Leon αποφυλακίστηκε και άρχισε τα ίδια – Ανατίναζαν ATM και «ξέπλεναν» χρήματα σε βίντεο κλιπ

Όσα υποστήριζε μετά την αποφυλάκιση - Δεν πρόλαβε να βγει και... «έπιασε δουλειά» με τη σπείρα

Must Read

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο ο τράπερ Don Leon ο οποίος πιάστηκε στα πράσα για τη δράση της συμμορίας που ανατίναζε ATM βγήκε από τη φυλακή κάνοντας δηλώσεις μεταμέλειας και ότι δήθεν είχε πάρει λάθος αποφάσεις εξαιτίας της κακής του οικονομικής κατάστασης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, ο τράπερ βρίσκεται πάλι στα χέρια των αρχών, καθώς όπως φαίνεται τίποτα δεν στάθηκε αρκετό να σταματήσει το «χόμπι» του με λεία αυτή τη φορά περισσότερα από 700.000 ευρώ! Καμία μεταμέλεια δηλαδή, αφού σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, η δράση του ξεκίνησε εκ νέου αμέσως μετά την αποφυλάκιση!

Δείτε εδώ τι έλεγε όταν βγήκε από τη φυλακή:

Ο Don Leon και άλλα δύο μέλη της σπείρας που ανατίναζε ATM συνελήφθησαν μετά το τελευταίο τους χτύπημα τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο ορμητήριό τους στο Καματερό, λίγο προτού ξεκινήσουν για τον νέο τους στόχο στην Ερμιόνη Αργολίδας. Άντρες της αστυνομίας του ακινητοποιήσαν και προχώρησαν στη σύλληψή τους, ενώ σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο (δηλαδή μόλις λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του τράπερ), ανατίναζαν με εκρηκτικά ΑΤΜ και προχωρούσαν σε κλοπές αυτοκινήτων με τα οποία μετακινούνταν από και προς τους στόχους τους.

Όπως φαίνεται από το modus operandi των δραστών, οι ίδιοι είχαν πολύ καλή τεχνογνωσία στις εκρήξεις, ήταν οργανωμένοι για το που και πώς θα χτυπήσουν, φροντίζοντας να μην βρίσκονται σε κοντινή απόσταση πολίτες ή αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης εντόπιζαν Αυτόματες Ταμειολογικές Μηχανές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, παλαιού τύπου, κυρίως offsite, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε S/M είτε σε εξωτερικούς χώρους, στις οποίες με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, άλλα και με εκρηκτικές ύλες, πραγματοποιούσαν έκρηξη. Ακολούθως, αφού με την έκρηξη κατόρθωναν να παραβιάζουν τον χώρο στον οποίο φυλάσσονται οι κασετίνες φύλαξης χρημάτων, αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν και διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα οχήματα. Επέλεγαν συνήθως Α.Τ.Μ. που ήταν απομακρυσμένα και που θα εφοδιάζονταν με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, καθώς και αυτά στα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν με άνεση σε σχέση με το χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

Φορώντας λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και να μην αφήνουν ίχνη, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κινητά και κλεμμένα οχήματα ή πλαστές πινακίδες, τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, ξέπλεναν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν μέσω των βιντεοκλίπ της τραπ μουσικής, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 26χρονος της  σπείρας επισκεπτόταν συχνά το καζίνο της Πάρνηθας όπου στοιχημάτιζε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Στην τελευταία τους επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι δράστες έκλεψαν ένα NISSAN NAVARA το οποίο χρησιμοποίησαν για το «χτύπημα» στο ATM της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη, όπου κατάφεραν να κλέψουν 198.515 ευρώ. Έπειτα, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον Άγιο Αδριανό και επιβιβάστηκαν σε ένα Range Rover για να επιστρέψουν στο Καματερό, όπου και έγιναν «τσακωτοί» από τις αρχές.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σακούλες με χαρτονομίσματα των είκοσι και πενήντα ευρώ συνολικής αξίας 64.120 ευρώ, ενώ άλλα 69.990 ευρώ εντοπίστηκαν σε σακίδιο στο πορτ παγκάζ. Στο ορμητήριό τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων σύμφωνα με την ΕΛΑΣ όπλα, εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές κ.α.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This