Μήνυμα Ιερώνυμου σε κυβέρνηση για την Τουρκία: «Η διαφορά μας είναι μία και συγκεκριμένη»!

Κάθετη η διαφωνία του Αρχιεπισκόπου και για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - Παρέμβαση που θα συζητηθεί!

Must Read

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε μια παρέμβαση που θα συζητηθεί, καθώς τα μηνύματα που έστειλε ήταν πολλαπλά και προς διάφορες κατευθύνσεις, μεταξύ των οποίων και το Μαξίμου!

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για τα ελληνοτουρκικά, διατηρώντας την πάγια εθνική γραμμή της μίας και μόνης διαφοράς μας με την Τουρκία, κόντρα στις ύπουλες και εθνικά επιζήμιες αναφορές του Πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ για «θαλάσσιες ζώνες»!

Ερωτώμενος για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και το αν αυτή ήταν μια «νέα σελίδα», όπως παπαγαλίζουν πολλοί, είπε:

«Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι είναι ξεκίνημα δύο ανθρώπων αυτό το πράγμα, θα είχε γίνει από καιρό. Αρχίζω να φοβάμαι μήπως πίσω από αυτό κρύβεται μια άλλη σκοπιμότητα και μας επιβληθεί κάτι χωρίς να το θέλουμε. Αυτό να προσέχουμε … Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, τα δικαιώματά μας, όπως έχουν καθιερωθεί. Άλλωστε η διαφορά μας είναι μία και συγκεκριμένη».

«Όχι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ο κ.Ιερώνυμος εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια:

«Η Εκκλησία πάντοτε πίστευε γιατί αυτό της είπε ο Χριστός στην ελευθερία του ανθρώπου … δεν θα επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Δεν μπορεί η Εκκλησία να πει … τώρα που παγιώνεται η ίδια η κοινωνία για δικούς της λόγους, δε λέω κάτι περισσότερο …  πώς θα κάνει παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο και ποια θα είναι η κοινωνία … Ποια ανθρώπινα δικαιώματα θα έχει το παιδάκι (σ.σ. μια ομόφυλης οικογένειας); Ποια είναι η μαμά του, ποιος ο μπαμπάς του; Θα έχει δύο μαμάδες, δύο μπαμπάδες. Την ελευθερία τη σεβόμαστε για τον κάθε άνθρωπο … το να μου αλλάξει όμως τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Προσωπικά».

Βία: Τα χειρότερα έρχονται…

Σχολίασε ακόμα αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας, οπαδικής και ανηλίκων ότι «θα ακολουθήσουν χειρότερα πράγματα…» και στάθηκε στην κρίσιμη σημασία της παιδείας.

«Πηγαίνετε σήμερα σε ένα σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης… Απογύμνωσαν τα σχολεία», είπε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: «Δεν περιμένω βελτίωση. Όσα μέτρα και να λάβει το Υπουργείο Παιδείας, όταν δεν βάλεις πρότυπο στα παιδιά, προς τα πού πάμε, τι θέλουμε, γιατί».

Για πατέρα Αντώνιο: «Ακόμα κι αν όλα είναι αλήθεια, είναι παιδί μου»

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, τον ιδρυτή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κατηγορίες για την οικονομική διαχείριση.

Η απάντησή του ήταν αρκετά σαφής:

«Με τον Αντώνιο μιλήσαμε πολλές φορές. Του υπέδειξα ότι ‘δεν είναι σωστή η πορεία που κάνεις. Μπες μέσα στην Εκκλησία, κάτω από τον έλεγχο της Εκκλησίας και θα έχεις όλη τη δυνατότητα να εργαστείς’. Άκουγε, δεν άκουγε. Αλλά καμιά φορά και οι γύρω μας, μας κάνουνε πλεκτάνες. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, δεν τα ‘κανε μόνος ο Αντώνιος. Κι άλλοι. Για μένα ο Αντώνιος –κι ας έχει κάνει, όλα,πες τε ότι είναι αλήθεια- δεν παύει να είναι παιδί μου. Αυτό μην το ξεχνάτε. Δεν είμαι ούτε αστυνόμος, ούτε δικαστικός, ούτε εισαγγελέας, ούτε στρατηγός. Είμαι πατέρας. Πρέπει να περιμένουμε. Αν έρθει σε μένα και πει ‘έκανα αυτά’, είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω. Ας τα βρει η δικαιοσύνη. Μέχρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα των δικαστηρίων, πρέπει να περιμένουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This